Clik Aici!
AncheteAnchete&Reportajecostachecotrocenijuramant

Ministrul Sănătății a fost prins cu minciuna. Caz grosolan de conflict de interese

Victor Costache a spus la emisiunea lui Silviu Mănăstire, de la B1TV, că operează pe gratis, deși documentele sunt clare la lumina zile, și dovedesc fără tăgadă că ministrul minte.

Potrivit Libertatea, Victor Costache a semnat contractul 1589/7 noiembrie 2019, cu un spital privat, și asta la trei zile de la depunerea jurământului de credință, față de România. În contract se arată, că ministrul Costache era angajat pentru a presta 10 ore/săptămână, și remunerat cu suma de 20.512 lei.

Cazul este de predat la Facultatea de Drept, atunci când studenții învață despre conflictul de interese. Ministrul Costache este angajatul Spitalului Polisano, care face parte din rețeaua mondială Medlife. în contract, se arată că angajatorul are dreptul ”să dea dispoziții cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva dispozițiilor legale”. Cu alte cuvinte, dacă angajatul nu execută ordinele primite de la conducerea spitalului va suporta rigorile legii. De cealaltă parte, ministrul Costache a jurat, cu mâna pe Constituție (foto) să apere legile țării și interesele cetățeanului.

Una dintre primele măsuri ale ministrului Costache a fost de a liberaliza piața medială, în sensul în care banii de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate să ajungă și la spitalele private, inclusiv la Polisano.

Costache susține că nu se află în conflict de interese, deoarece înainte de preluarea mandatului a chestionat Agenția Națională de Integritate, care i-a permis să aibă contract de muncă și cu spitalul privat, plătit cu 4.000 de euro/lună, în condițiile în cre este și ministrul Sănătății.

Contactat de EvZ, ministrul Victor Costache a declarat că este vorba despre o campanie murdară, dar a refuzat să spună cu subiect și predicat dacă a semnat contractul cu Polisano sau dacă i se pare moral sau imoral acest lucru. ”Este o campanie dusă de comunistoizii care vor să blocheze reforma sănătății. Când am reformat rezidențiatul a fost o campanie în alt ziar, i-am dat atunci în judecată, la fel o să-i dăm și pe aștia în judecată. Trebuie să intru într-o ședință, la revedere”, a spus ministrul după care a închis telefonul.

Hits: 10

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close