Clik Aici!
avioanecoronavirusInternationalmitropolitirusia

Mitropoliții ruși, la înălțime. Cruciadă contra coronavirus cu jet-uri private

Mitropolitul Kornilii (Cornelius) al Arhanghelsk-ului a săvîrșit Drumul Crucii pe calea aerului deasupra regiunii Arhanghelsk, informează Biserica Ortodoxă Rusă.

La ora când numeroase lăcașuri de cult ale Bisericii Ortodoxe Ruse au fost obligate să se închidă, în urma măsurilor de combatere a răspândirii epidemiei Covid-19 în Rusia, numeroși preoți au ales să vină ei în întâmpinarea poporenilor.

În toată țara, oficialii bisericii depun eforturi pentru îndeplinirea îndatoririlor divine. Uneori folosind căi excepționale.

Însuși patriarhul Moscovei și al întregii Rusii, Chiril, a stabilit noi norme, când a făcut turul Moscovei, la bordul unei limuzine, cu o icoană a Fecioarei Maria.

Înaltul prelat i-a chemat pe credincioșii aflați în carantină să se roage pentru combaterea acestui „flagel” numit coronavirus, scrie The Barents Observer.

Nu mai puțin inventiv, patriarhul Kornilii a împrumutat un jet privat, aparținând unui om de afaceri din Arhanghelsk, Vladimir Butorin, survolând vasta zonă a eparhiei sale, un teritoriu mai mare decât al Franței.

La bordul avionului, arhiereul și alți clerici au rostit rugăciuni și au cântat atunci când avionul a survolat regiunea Arhanghelsk.

Mitropolitul și asistenții săi au purtat în mâini o icoană a Maicii Domnului precum și fotografii ale Arhanghelului Mihail și Sfântului Nicolae.

Foto: patriarchia.ru

Hits: 4

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close