Clik Aici!
Internationalmilitarispitaleungaria

MTI: În conducerea a 51 de spitale din Ungaria au fost numiți comandanți militari

El a precizat că în cursul săptămânii pot fi alese noi întreprinderi în care se vor prezenta corpurile de comandă militară.

Tibor Benkő a adăugat: comandanţii militari din spitale îşi desfăşoară activitatea în mai multe judeţe.

În stare de urgenţă este deosebit de important ca protecţia împotriva epidemiei să fie îndrumată în mod unitar, gospodărirea materialelor să fie centralizată, precum şi verificarea modului de utilizare materialelor, a subliniat ministrul.

El sa a precizat că atribuţiile comandanţilor de spital sunt coordonate de comandantul general al spitalelor, sub îndrumarea ministrului afacerilor interne.

Comandanţii de spital sunt prezenţi în calitate de colaboratori şi susţinători, ei nu iau hotărâri în probleme profesionale legate de sănătate, de munca medicilor.

Cei 51 de comandanţi de spital desemnaţi au sarcina de a transmite observaţiile, necesarul şi solicitările de echipamente medicale către comandantul general al spitalelor, iar corpul care lucrează pe lângă acesta din urmă va prelucra informaţiile şi le va transmite Corpului Operativ responsabil de protecţia împotriva infecţiei cu coronavirus.

Ministrul a vorbit şi despre activitatea grupului de acţiune înfiinţat ca urmare a epidemiei de coronavirus – condus de el însuşi – grup responsabil de siguranţa întreprinderilor ungare de importanţă vitală.

Grupul de acţiune a evaluat întreprinderile de importanţă vitală care asigură funcţionarea ţării.

Ele activează îndeosebi în domeniile industriei alimentare, industriei farmaceutice, alimentării cu oxigen, al comunicării informatice şi energeticii.

Ministrul a precizat că există mai multe sute de întreprinderi de importanţă vitală.

Dintre acestea au fost alese în primul tur 139. Până acum, corpurile de comandă militară şi-au început activitatea în 84 de întreprinderi.

În cursul acestei săptămâni vor fi alese noi întreprinderi, a adăugat ministrul.

Răspunzând la o întrebare, Tibor Benkő a estimat că populaţia Ungariei a primit cu bucurie apariţia militarilor în oraşe.

Hits: 6

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close