Clik Aici!
coronavirusmascaOMSSocial

Ne protejează masca de molimă? OMS a spart misterul! Ce trebuie să ştie românii?

Daily Star a publicat părerea unor specialişti, dar şi recomandarea emisă de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). Amintim că numai în China, într-o singură zi, cererea pentru măşti a ajuns la două sute de milioane.

Poate o mască să protejeze împotriva coronavirusului?

A purta o mască nu garantează că poţi evita contractarea coronavirusului sau altor virusuri.

Asta pentru că ele se transmit de asemenea şi prin ochi, iar particule virale mici, cunoscute ca aerosoli, pot penetra masca.

Singurul aspect în care măştile sunt eficiente este legat de picături, care reprezintă principala cale de transmitere a coronavirusului.

Conform Prof. Lydia Bourouiba de la Massachusetts Institute of Technology, măştile de faţă pot reduce în anumite situaţii riscul de a contracta virusul.

Spre exemplu, dacă întâlneşti pe cineva care este infectat, masca ar putea îndepărta fluxul respiraţiei departe de gura ta.

«Măștile subţiri nu vă vor proteja de inhalarea celor mai mici particule din aer, deoarece nu asigură filtrarea. Teoretic însă, ele ar putea devia norul de particule care este emis cu o forţă mare în părţile laterale», a declarat Bourouiba pentru BBC.

La rândul său, Dr Jake Dunning, şeful departamentului Infecţiilor emergente şi zoonezelor la Public Health England, a declarat pentru The Independent că există «foarte puţine dovezi ale unui beneficiu» în purtatul măştilor în locurile publice.

(…) Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, oamenii care sunt bolnavi şi au simptome ar trebui să poarte măşti.

Totuşi OMS sfătuieşte ca oamenii sănătoşi au nevoie să poarte măşti doar dacă au grijă de alţii care sunt suspecţi sau infectaţi.

Oamenii sunt sfătuiţi de asemenea să poarte măşti dacă tuşesc sau strănută.

«Măştile sunt eficiente doar dacă sunt folosite în combinaţie cu o curăţare frecventă a mâinilor cu alcool sau spălarea cu apă şi săpun», a transmis OMS”, arată sursa citată.

 

Hits: 1

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close