Clik Aici!
coronavirusNelu TataruOpiniiOpinii EVZpandemieprimaria capitalei

Nelu Tătaru, propulsat de Pandemie la Primăria Capitalei?

Știrea potrivit căreia ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, ar intenționa să-i ia din casele lor pe românii trecuți de 65 de ani, a fost pusă în circulație în urmă cu mai bine de o săptămâna pe site-ul unei televiziuni.  Lumea nu a reacționat, pentru că nu a fost ajutată. A fost reluată însă în prima zi de luni a săptămânii acesteia, de un site obscur, iar oamenii au fost ajutați de data asta să înțeleagă ce trebuie și să se emoționeze ca de obicei, tefelisto-pavlovian.

A fost fix ca la Afacerea „Țigareta II”, pentru cine își mai amintește, când s-a reluat informația potrivit căreia niște curse aeriene descarcă țigări de contrabandă pe Aeroportul Otopeni-Militar, ca să fie abil împinsă în presă cu o serie de probe, pentru a se propaga în opinia publică cu intensitatea necesară declanșării scandalului și a obținerii efectelor urmărite.

Revenind, odată reluată și împinsă cum trebuie, informația cu presupusa intenție a ministrului Tătaru, nu a mai stat nimeni să facă niște socoteli aritmetice de școală primară. Potrivit acestora, oricine ar fi înțeles imediat că știrea este falsificată prin citare parțială și că este imposibil ca peste 4 milioane de oameni să fie cazați în 350.000 de camere de hotel, câte sunt de toate, hrăniți, spălați, asistați și îngrijiți medical de alte sute de mii de oameni.

Drept răspuns, imediat a apărut informația că nu ministrul Tătaru intenționează așa ceva, ci că dr. Adrian Streinu Cercel urmărește enormitatea asta, printr-un program numit „Vacanța Mare”, public de vreo două luni. Vechi, neoperant, fără să conțină deloc prevederea sechestrării a peste 4 milioane  de români, dar care scos de la naftalină și reinterpretat,  ca și în cazul declarației ministrului Tătaru, devenea muniție.

Muniție pentru ce? În primul rând, în bătălia pe contractele din Sănătate, unele de sute și sute de milioane de euro. În al doilea, într-un scop pe care nu pot să nu-l notez, chiar dacă o fac cu foarte mari rezerve. Acela, potrivit căruia PNL ar urma să renunțe la candidatura lui Nicușor Dan la Primăria Capitalei, în favoarea celei a doctorului Tătaru.

Evocată de câteva surse bine informate, această ipoteză ar explica în oarecare măsură scandalurile din ultimele zile. Pe de altă parte, informația pierde din consistență, dacă ținem cont de contextul în care marea masă a românilor a auzit de numele ministrului Tătaru, unul legat de tragediile aduse de Pandemie, iar într-o campanie electorală ar fi foarte complicat de desprins de această imagine neagră.

Hits: 7

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close