Clik Aici!
Stiri Externe

Nepotul Lui Churchill Se Alătură Taberei Anti-Brexit și Riscă Excluderea Din Partidul Conservator

De
Adrian Ilie,

”În seara aceasta, voi vota cu inima grea împotriva Guvernului”, a anunțat Nicholas Soames (71 de ani) în plenul Camerei Comunelor, care se alătură astfel rebelilor din Partidul Conservator care în care se mai află Ken Clarke care, la 79 de ani, este cel mai vechi parlamentar, și fostul ministru de Finanțe, Philip Hammond.

Soames, care a fost înnobilat în 2014 de către regina Elizabeth II, reprezintă din 1997 circumscripția Mid Sussex, din sudul Londrei.

Premierul Boris Johnson este un mare admirator al lui Winston Churchill căruia i-a dedicat o biografie publicată în 2014 și intitulată ”Factorul Churchill: Cum un singur om a făurit istoria”.

Soames a povestit că, fiind copil, nu era conștient de rolul avut de bunicul său și că, la vârsta de cinci ani, a intrat în dormitorul lui Churchill și l-a întrebat: ”Bunicule, este adevărat că ești cel mai mare om din lume”. ”Da. Acum fă pași”, a replicat Churchill.

În cadrul dezbaterilor de marți seara din Camera Comunelor, figura lui Winston Churchill a fost evocată și de către un parlamentar laburist, Andrew Adonis, pentru a replica afirmației lui Boris Johnson că blocarea unui Brexit fără acord ar submina poziția Marii Britanii în negocierile cu UE.

Adonis a amintit că Churchill s-a opus în 1938 Acordului de la Munchen pe care Neville Chamberlain, predecesorul său la conducerea guvernului britanic, l-a încheiat cu Adolf Hitler, cancelarul Germaniei, acord care a dus la dezmembrarea Cehoslovaciei și a grăbit începerea războiului.

”Churchill însuși s-ar fi delimitat. Chamberlain l-a atacat dur pentru ‘subminarea poziției de negociere la Munchen”, a spus Adonis.

Foto: nicholassomes.org.uk

Citeşte şi:

Tăriceanu s-a comparat cu Winston Churchill, într-o postare pe Facebook. Opoziţia, mesaj ironic către liderul ALDE: „Şi-a creat, singur, un inamic fabulatoriu – Statul Paralel”

Premierul Boris Johnson încearcă să convingă Parlamentul să nu blocheze un Brexit fără acord

Premierul Boris Johnson a pierdut majoritatea în Camera Comunelor. Un conservator a trecut la liberal-democrați

Cine este norvegianca platita de primaria Capitalei cu 14.200 de euro pe luna. Este cel mai mare salariu de bugetar pe care-l primeste un strain?

GSP.RO

Cine este norvegianca platita de primaria Capitalei cu 14.200 de euro pe luna. Este cel mai mare salariu de bugetar pe care-l primeste un strain?

Urmărește cel mai nou VIDEO

Hits: 9

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close