Clik Aici!
Stiri Romania

New York Times: Cel mai mic dintre copiii despărțiți de părinți la granița dintre SUA și Mexic este un băiețel român

În timp ce bebelușul a fost trimis în Michigan să trăiască cu o familie adoptivă, tatăl micuțului a fost trimis într-un centru de detenție și, apoi, deportat în România, fără să știe când își va revedea fiul, notează
New York Times.

Caitlin Dickerson, un corespondent imigrant pentru The Times, l-a găsit pe Constantin, unul dintre miile de copii despărțiți de părinți sub administrația lui Trump „zero toleranță” pentru imigranți. În ultimul episod „The Weekly”, jurnalista a dezvăluit cum bebelușul și-a petrecut cinci luni de viață departe de cei care îl iubeau cel mai mult.

Părinții lui Constantin, Vasile și Florentina, au plecat din România spre Mexic în 2018, cu doi dintre cei cinci copii ai lor, intenționând să ceară azil în SUA.

Ei s-au pierdut unii de alții în Mexic. După ce agenții de frontieră din SUA i-au reținut pe Vasile și pe fiul lui, Constantin, în Texas, Florentina și celălalt copil al cuplului, un băiețel de patru ani, au fost deportați din Mexic în România.

Vasile spune că a fost presat să renunțe la cererea de azil, din cauză că avea cazier.

Constantin este unul dintre miile de copii care au fost separați de familie la graniță în cadrul politicii de imigrație a administrației. Preşedintele Donald Trump a făcut din lupta împotriva imigraţiei ilegale din America Centrală o prioritate, promiţând în cursul campaniei din 2016 că va construi un zid la frontiera cu Mexicul.

Vezi videoclipul despre cazul lui Constantin prezentat de jurnaliștii de la The Times.

Foto: Captură Video / The New York Times


VIDEO | Imagini dramatice de la frontiera Mexicului cu Statele Unite. Imigranții însoțiți de copii trec granița în condiții extrem de periculoase


Citește mai multe despre imigrant pe Libertatea.Hits: 36

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close