Clik Aici!
Stiri Romania

O Mamă și Fiica Ei Au Fost Atacate De Urs La Vizantea Livezi

De
Andreea Radu,

Atacul a avut loc în apropierea drumului judeţean Vidra – Vizantea Livezi, unde familia deține o fermă de oi şi o stupină.

Fetiţa a scăpat cu câteva zgârieturi, dar mama a ajuns în stare stare gravă, cu piciorul sfâşiat, la Urgenţă. Cele două femei au avut mare noroc, pentru că ursul a plecat singur, după oi, a declarat primarul comunei Vizantea Livezi, Dragoş Ciobotaru, potrivit Agerpres.

Atacurile în zonă s-au înmulţit considerabil în ultima perioadă şi, în ciuda numeroaselor solicitări, Ministerul Mediului nu şi-a dat avizul pentru împuşcarea urşilor care creează probleme, a mai afirmat primarul comunei.

„Din două în două zile avem atacuri ale urşilor asupra fermelor, animalelor şi chiar oamenilor, sesizări că au fost văzuți în apropierea satelor. Acum patru luni un bărbat a fost omorât de urs. Am solicitat atunci împușcarea ursoaicei, pentru că autopsia bărbatului a confirmat faptul că a fost vorba de o ursoaică şi nici până în ziua de azi nu a venit avizul”, a precizat edilul.

După incidentul de astăzi, primarul a solicitat din nou Prefectului judeţului Vrancea să se ia măsuri pentru securizarea zonei.

„La Vizantea – Livezi sunt cel puţin cinci, şase urşi despre care ştim că fac probleme. La fel la Tulnici şi Bârşeşti. De aceea e nevoie ca fiecare primărie să facă o monitorizare foarte clară , administratorii fondurilor de vânătoare la fel. Din păcate, populaţia de urs s-a înmulţit în ultimii 10 ani extraordinar de mult, fiind şi specie protejată, şi am ajuns în această situaţie când nu mai au loc în pădure, nu mai au hrană şi coboară spre sat unde atacă animale, stupine, atacă oameni şi tot ce le iese în cale”, a spus Dragoş Ciobotaru.

Foto: 123rf.com

Citeşte şi:

Un urs a atacat un bărbat din Dâmbovița

Hits: 12

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close