Clik Aici!
StiriStiri Externe

O profesoară din SUA a salvat viața bunicii unui elev în mijlocul cursului online pe care îl preda

Un profesor de clasa întâi de la o școală elementară din Michigan este văzut ca un erou după ce l-a avertizat pe directorul școlii că bunica elevului ei online suferea un accident vascular cerebral, scrie CNN.

Julia Koch își cursul online la școala primară Edgewood pe 22 septembrie, când a primit un telefon de la un bunic care avea dificultăți tehnice. Când Koch a vorbit cu Cynthia Phillips, care avea probleme cu tableta de la școală a nepoatei sale, profesoara a observat că ceva era în neregulă cu vocea bunicii. „Era clar că avea ceva, era foarte ciudat. Cuvintele ei erau atât de amestecate și nu puteam înțelege ce încearcă să spună”, a declarat Koch pentru CNN.

Îngrijorată de faptul că Phillips ar putea fi în pericol, Koch l-a sunat imediat pe Charlie Lovelady, directorul școlii din Muskegon Heights, care apoi a rugat un membru al personalului să sune la 911 în timp ce vorbea cu Phillips la telefon. „Am observat că vorbea foarte greu și am întrebat-o dacă este în regulă, însă abia își găsea cuvintele, iar starea ei se înrăutățea cu fiecare minut”, a declarat Lovelady pentru CNN. „Știam simptomele, pentru că și eu l-am pierdut pe tatăl meu din cauza unui accident vascular cerebral, așa că i-am spus să rămână pe loc pentru că imediat va sosi un echipat ca să o ajute”.

Chiar dacă o ambulanță se îndrepta spre Phillips, Lovelady le-a spus unor angajați de la școală să meargă la casa bătrânei pentru a verifica starea ei și a copiiilor aflați în grija ei. „Aș fi murit dacă profesorul nu mi-ar fi acordat ajutorul așa de repede”, a spus Phillips pentru CNN de pe patul de spital. „M-a simt foarte apropiată de domnul director, chiar și de secretara care s-a grăbit să stea cu mine în telefon. Au apărut la mine acasă pentru a se asigura că sunt bine”, a spus ea printre lacrimi. „Îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu am murit în fața copiilor”. În timp ce se află încă la spital, Phillips a spus că își revine încet. „Sunt extrem de mândru atât de doamna Koch, cât și de domnul Lovelady, de acțiunile lor rapide și de apropierea pe care au araătat-o în relațiile cu elevii și familiile în timpul acestui nou mod de educație fac o diferență semnificativă în viața studenților noștri și familiilor a lor”, a declarat pentru CNN superintendentul sistemului Academiei Școlii Publice Muskegon Heights, Rané Garcia.

A face parte dintr-o comunitate căreia îi pasă

La fel ca mulți alți profesori care încă se adaptează la învățământul online, Koch a lucrat din greu pentru a se asigura că elevii ei și familiile lor se simt confortabil în mijlocul pandemiei de coronavirus.

Însă dragostea ei pentru copiii ei depășește cu mult învățarea matematicii și scrierea prin intermediul unui ecran de computer. „Nu cred că cineva poate fi cu adevărat un bun profesor și să nu-i pese de elevi și de familiile lor. În mediul în care ne aflăm, este prea greu să facem acest lucru fără să ne pese cu adevărat”, a spus Koch. „Am învățat că este important să faci parte dintr-o comunitate căuia îi pasă de individ. Le acord atenție oamenilor și le ascult probleme, gândindu-mă întotdeauna la cum să îi ajut. Este minunat să știu că fac parte dintr-o echipă ca asta”, a spus Koch. Lovelady a spus că este „uimit” de cât de repede a acționat personalul școlii pentru a salva viața lui Phillips. „Avem oameni minunați aici care nu s-au gândit de două ori să cheme ajutor și să se urce imediat în mașină pentru a pleca la fața locului ca să verifice starea femeii”, a spus el.

Hits: 1

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close