Clik Aici!
atacuri fascisteInsula Lesbos. GreciaInternationalONG-uri pro-imigranți

ONG-urile pro-imigranți, silite să fugă de pe Insula Lesbos!

„Cele mai multe organizații au decis să-și suspende operațiunile, unele pe termen nelimitat. Mai multe ONG-uri au cerut echipelor lor să părăsească insula”, a declarat Douglas Herman, cofondatorul ONG-ului Refocus,, adăugând că și cei șase membri ai echipei sale se pregătesc de plecare. „Când se lasă noaptea, există atacuri constante asupra membrilor ONG-urilor, a persoanelor care vin aici ca voluntari”.

Și membrii echipajului Mare Liberum, o navă a observatorului pentru drepturile omului care navighează în Marea Egee, au declarat că au fost atacați de „un grup de fasciști” în timp ce se aflau în portul insulei . „Au strigat, ne-au amenințat și au aruncat benzină pe puntea noastră!”, au scris ONG-iștii pe Twitter.

Adrian Kok, președintele ONG-ului Connect by Music, care oferă lecții de muzică refugiaților, susține că toți voluntarii străini au plecat la Atena după ce localnicii au încetat să mai colaboreze și au devenit ostili.

ONG-iștii acuză, de altfel,  poliția locală de inacțiune în ceea ce privește amenințările și atacurile la adresa lor, dar oamenii legii afirmă că au descchis o investigație legată de mai multe plângeri care vorbesc de  „atacuri asupra unor persoane și mașini”.

Dincolo de afirmațiile venite de la voluntarii care se ocupă de imigranți sau refugiați, e cert că localnicii au ajuns la limita răbdării. Exasperați că trebuie să suporte singuri povara unui sistem de azil eșuat, insularii protestează de săptămâni bune cerând plecare imigranților despre care spun că reprezintă o amenințare pentru siguranța localnicilor, sănătatea publică și turismul de pe insulă. .

 

 

Hits: 2

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close