Clik Aici!
Stiri Romania

Pagube uriașe după vijelia din Mehedinți de duminică seară

UPDATE 10:00: Peste 100 de arbori au fost doborâţi de vânt, 36 de acoperişuri au fost afectate şi opt stâlpi de electricitate au căzut pe carosabil, autoturisme sau imobile, după ce vântul a suflat cu putere în ultimele 24 de ore, au precizat reprezentanții IGSU.

În urma furtunilor puternice, au fost înregistrate pagube în 26 localităţi din 12 judeţe şi în Bucureşti.


Natura s-a dezlănțuit duminică seară, în jurul orei 22, în județul Mehedinți, vizat de un cod roșu de vreme rea. A căzut grindină, iar vântul a suflat cu aproape 120 de kilometri pe oră.

În aproape o jumătate de oră, o furtună puternică a smuls mai multe acoperișuri de bloc în Drobeta Turnu Severin și a culcat la pământ mai mulți copaci și stâlpi de electricitate în alte localități din județul Mehedinți.

În localitatea Șimian, un copac doborât de vântul puternic a căzut peste o mașină în care se aflau doi adulți și doi copii. Cu toții au fost răniți și au fost transportați la spital pentru a primi îngrijiri medicale.

„În contextul avertizării meteorologice cod roşu, emisă de ANM pentru judeţul nostru, mai multe acoperişuri de bloc au fost luate de vânt, fiind nevoie de intervenţia pompierilor. Totodată, aceştia au intervenit şi pentru îndepărtarea mai multor copaci căzuţi pe autoturisme. La nivelul judeţului Mehedinţi, patru persoane au necesitat îngrijiri medicale, acestea fiind transportate la UPU de către echipajele Serviciului de Ambulanţă Judeţean”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU „Drobeta” al judeţului Mehedinţi, Ramona Nistor, conform Agerpres.

Tot în localitatea Șimian, un foișor din lemn a căzut peste o persoană. Medicii de la Serviciul de Ambulanță Mehedinți i-au acordat îngrijiri.

De asemenea, în Drobeta Turnu Severin, un localnic a cerut ajutorul pompierilor, după ce fereastra locuinței în care se afla a fost spartă de un panou doborât în timpul vijeliei.

Pompierii au intervenit duminică seara pentru a înlătura copacii smulși în timpul furtunii care au distrus zeci de mașini.

Prăpăd și în Craiova după furtuna puternică

Vijelia care s-a abătut duminică seara asupra Craiovei a făcut prăpăd. Un acoperiș smuls de vânt s-a prăbușit pe o țeavă de gaze, iar crengi dintr-un copac au căzut peste o ambulanță, conform Jurnalul Olteniei.

Pompierii din cadrul ISU Dolj au intervenit pentru a înlătura zeci de copaci care au căzut pe carosabil și pe mai multe mașini în Craiova, precum și în localitățile Radovan, Moțățăi, Ghindeni și Dăbuleni.

Furtuna a făcut ravagii în Olt

Furtuna puternică din noaptea de duminică spre luni în Olt a culcat la pământ zeci de copaci în Slatina și Caracal, conform Olt Alert.

În localitatea Morunglav doi stâlpi de electricitate, din lemn, au fost doborâți de vântul care a suflat cu peste 100 de kilometri pe oră.

În Slatina, acoperișul unui bloc a fost afectat din cauza vijeliei. Elementele desprinse de vântul puternic au avariat șase mașini parcate.

Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea copacilor și stâlpilor de iluminat afectați de rafalele de vânt.

Județul Olt s-a aflat, în noaptea de duminică spre luni, sub cod roșu de vreme severă. Au fost intensificări puternice ale vântului, local cu viteze la rafală de 100 – 120 km/h și vijelii puternice. Au fost și fenomene asociate, respectiv averse ce vor cumula 25 – 35 litri/mp, grindină de dimensiuni mici și posibil medii și frecvente descărcări electrice.


Citește și:

Zbuciumul unei familii ai cărei copii au crescut între Spania și România: „M-am transformat într-o mamă fără trăsături pe chip”

Citește mai multe despre coduri de vreme rea, Dolj, Mehedinți și Olt pe Libertatea.Hits: 17

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close