Clik Aici!
Stiri Externe

Parlamentul italian a votat reducerea sa cu mai bine de o treime. Economii estimate de jumătate de miliard de euro în cinci ani

Parlamentul Italiei a votat marţi reducerea numărului membrilor săi cu mai mult de o treime, în cadrul unei reforme promovate de Mişcarea 5 Stele (M5S) ce ar putea avea un impact major asupra spectrului politic italian, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Legea, care a fost susţinută de aproape toate partidele politice, cere ca numărul de locuri în camera inferioară a legislativului italian (Camera Deputaţilor) să fie redus de la 630, în prezent, la 400, iar în camera superioară (Senat) de la 315, în prezent, la 200.

M5S a menţionat că reducerea, care ar urma să intre în vigoare la următoarele alegeri, prevăzute pentru 2023, ar duce la economii de 500 de milioane de euro pentru o legislatură (care este de cinci ani în Italia) şi ar face parlamentul mai eficient.

Potrivit AFP, votul de marţi a fost al patrulea şi ultimul pe acest subiect, după o procedură complicată în Senat şi Camera Deputaţilor. Întrucât este vorba despre o modificare a Constituţiei, fiecare cameră parlamentară a trebuit să voteze în două rânduri acelaşi text pentru ca acesta să poată intra în vigoare.

Sursă foto: Wikipedia

Post-ul Parlamentul italian a votat reducerea sa cu mai bine de o treime. Economii estimate de jumătate de miliard de euro în cinci ani apare prima dată în Libertatea.

Hits: 15

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close