Clik Aici!
alegeri prezidențialebolsonarodonald trumpInternationaltwitter

Premieră în rețea: Twitter îl cenzurează pe Trump!

Twitter a semnalat două postări ale președintelui american Donald Trump, adăugând sub mesajele sale un avertisment: „Verificați faptele”.

În engleză, avertismentul Twitter suna astfel: „Get the facts about mail-in ballots”, scrie publicația 20 minutes.

Șeful statului american afirma că „votul prin corespondență va fi fraudulos” și va duce la „falsificarea alegerilor”.

Twitter îi trimite pe cititorii săi să se documenteze citind alte articole pe această temă. Articole care în majoritatea lor îl contrazic pe Trump.

În ultima perioadă, Democrații au lansat o campanie politică agresivă pentru a impune votul prin corespondență, din cauza pericolului pe care l-ar reprezenta COVID-19 pentru alegătorii care ar ieși din case pe 3 noiembrie.

Președintelui Trump nu i-a căzut bine amestecul Twitter în postările sale, acuzând rețeaua că se amestecă în campania electorală.

„Ei spun că declarația mea privind votul prin poștă este incorectă, bazându-se pe verificarea faptelor de către Fake News CNN și Amazon Washington Post”, a replicat Trump, adăugând că Twitter încalcă libertatea de exprimare.

Odată cu pandemia de COVID-19, Twitter a decis să-și înăsprească regulile, în special în legătură cu informațiile pe care le consideră false, legate de coronavirus.

Pe de altă parte, însă, președintele Trump a dat undă verde unei anchete a Departamentului de Justiție, menite să verifice dacă giganții tehnologici Facebook, Twitter, Google, Amazon nu încalcă legislația anti-trust.

Din acest punct de vedere, intervenția Twitter în mesajele președintelui, cu mai puțin de cinci luni înainte de alegerile din 3 noiembrie, poate constitui un avertisment al Silicon Valley la adresa ocupantului Casei Albe.

Cu atât mai mult cu cât Twitter nu verifică de obicei postările personalităților politice. Totuși, în luna martie, Twitter a șters două postări ale președintelui brazilian Jair Bolsonaro, care puneau sub semnul întrebării eficiența izolării și restricțiilor de circulație pentru oprirea COVID-19.

Nu este nici o coincindeță că opiniile lui Bolsonaro sunt apropiate de cele ale lui Trump, fapt care conturează o atitudine politică din partea Twitter.

Hits: 6

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close