Clik Aici!
boris johnsoncomitet de urgentaCOVI-19Internationalterapie intensiva

Premierul Johnson „se simte mai bine” în terapia intensivă. Discută cu medicii

Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a fost internat duminică seara la spitalul Sf. Tomas cu temperatură mare și tuse persistentă, fiind dus, a doua zi, la terapie intensivă. El a primit suport pentru oxigen, dar nu a avut nevoie de ventilator mecanic.

„Lucrurile sunt din ce în ce mai bune pentru el”, a declarat, joi, ministrul culturii, Oliver Dowden. „Este stabil, se simte mai bine, stă așezat și a discutat cu cadrele medicale.”

Cu un prim-ministru în terapie intensivă, guvernul britanic s-a confruntat cu două probleme majore: cum să finanțeze o creștere vastă a cheltuielilor bugetare pentru a sprijini economia închisă și calendarul ridicării măsurilor de blocare, arată agenția Reuters.

Banca Angliei a convenit temporar să finanțeze împrumuturile guvernamentale ca răspuns la COVID-19 dacă fondurile nu pot fi strânse imediat de pe piețele datoriilor, reînnoind o măsură folosită ultima dată, într-un grad semnificativ, în timpul crizei financiare din 2008.

Marea Britanie intră în ceea ce  oamenii de știință spun că este cea mai periculoasă fază a focarului, estimând că numărul deceselor va continua să crească în  weekendul de Paște.

Comitetul de Urgență COBR va avea, joi, o nouă întâlnire în care vor fi discutate teme legate de o revizuire a măsurilor de blocare.

Secretarul de externe, Dominic Raab, desemnat de Boris Johnson va prezida ședința, dar nu va fi luată nicio decizie finală în cadrul reuniunii. Primarul Londrei și guvernul galez au propus menținerea măsurilor de blocare.

 

 

Hits: 17

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close