Clik Aici!
Stiri Romania

Prognoza Meteo Pentru Perioada 26 August – 8 Septembrie

De
Dragoș Tănase,

Vremea se va menţine călduroasă și în următoarele săptămâni, chiar caniculară în unele zone, cu temperaturi de până la 34 de grade Celsius.

Totuși, există posibilitatea ca în ultima perioadă a prognozei, între 2 și 8 septembrie), valorile termice să scadă uşor.

Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în general slabă, în perioada de prognoză, dar acestea vor fi însoţite de descărcări electrice.

Tot astăzi, ANM a emis două avertizări cod galben de furtună în mai multe județe din Ardeal, valabile până marți dimineață.

Prognoza meteo în Banat

În primele zile, vremea va fi călduroasă, local caniculară, media temperaturilor maxime urmând a se situa în jurul a 34 de grade până pe 29 august.

Apoi va scădea uşor şi treptat, până spre 30 de grade, pe 3 septembrie.

Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă şi vor oscila uşor, între 28 şi 30 de grade.

În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 17 – 18 grade Celsius. Ulterior, minimele termice vor scădea uşor şi treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 14 grade Celsius.

Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe, posibil însoţite de descărcări electrice va fi ridicată în intervalele 26-27 august, 31 august – 1 septembrie şi 4 – 7 septembrie 2019.

Prognoza meteo în Crişana

În primul interval de timp, vremea va fi călduroasă, media temperaturilor maxime urmând a se situa în jurul a 34 de grade, după care vor mai scădea, până pe 3 septembrie.

În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 17 – 18 grade Celsius, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 14 grade Celsius.

Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile diurne vor caracteriza o vreme caldă şi vor oscila uşor, între 27 şi 29 de grade.

La fel ca și în Banat, probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe, posibil însoţite de descărcări electrice va fi ridicată și aici, tot în intervalele 26-27 august, 31 august-1 septembrie şi 4-7 septembrie 2019.

Prognoza meteo în Transilvania

În prima săptămână, vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 31 de grade, în perioada 26-29 august.

Apoi aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 3 septembrie, spre 29 de grade.

Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile termice diurne vor oscila uşor în jurul valorii de 28 de grade. În prima săptămână, media minimelor termice va fi de 14 – 15 grade.

Ulterior, minimele termice vor scădea uşor şi treptat, urmând ca media lor să se situeze în jurul a 11 grade Celsius.

Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe, posibil însoţite de descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 26-27 august şi după data de 3 septembrie.

Prognoza meteo în Maramureş

În prima săptămână, vremea va fi călduroasă, cea mai ridicată medie a temperaturii maxime fiind de 32 de grade, în perioada 26-29 august.

Apoi aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 3 septembrie, când va atinge 30 de grade.

Spre sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză mediile termice diurne vor oscila uşor în jurul valorii de 28 de grade Celsius. În prima săptămână, media minimelor termice se va situa în jurul a 16 grade.

Ulterior, minimele termice vor scădea uşor şi treptat, urmând ca media lor să fie de 12 – 13 grade Celsius.

Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe, posibil însoţite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în intervalul 26-27 august şi după data de 3 septembrie.

Prognoza meteo în Moldova

Vremea va fi călduroasă în special în prima săptămână, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 32 de grade, în zilele de 26 şi 27 august.

Apoi aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 3 septembrie, spre 29 de grade. În a doua jumătate a celei de-a doua săptămâni, mediile termice diurne vor oscila uşor în jurul valorii de 28 de grade.

În prima săptămână, media minimelor termice se va situa în jurul a 17 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea uşor şi treptat, urmând ca media lor să oscileze uşor în jurul a 14 grade Celsius.

Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe, posibil însoţite de descărcări electrice, va fi mai ridicată în intervalul 4-7 septembrie 2019.

Prognoza meteo în Doborogea

Vremea va fi călduroasă în special în primele zile, cea mai ridicată medie a temperaturilor maxime fiind de 31 de grade pe 26 şi 27 august. Apoi aceasta va scădea treptat, până pe 31 august, spre 26 de grade.

Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, mediile maximelor termice diurne vor oscila uşor în jurul valorii de 27 de grade.

În prima săptămână, media minimelor termice se va situa între 18 şi 21 de grade. Ulterior, minimele termice vor avea mici variaţii în jurul mediei de 17 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe va fi mai ridicată doar în intervalul 5-7 septembrie 2019.

Prognoza meteo în Muntenia

În special în prima săptămână, vremea va fi călduroasă, local caniculară în perioada 26-29 august când media temperaturilor maxime se va situa în jurul a 34 de grade Celsius.

Apoi aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 1 septembrie, spre 30 de grade Celsius. În cursul celei de-a doua săptămâni, mediile maximelor termice diurne vor oscila uşor în jurul a 29 de grade.

În prima săptămână, media minimelor termice se va situa în jurul a 17 grade. Ulterior, minimele termice vor scădea uşor şi treptat, urmând ca media lor să oscileze uşor în jurul a 14 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe, posibil însoţite de descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 5-7 septembrie 2019.

Prognoza meteo în Oltenia

În Oltenia, în special în prima săptămână, vremea va fi călduroasă, local caniculară în perioada 26-29 august, când media temperaturilor maxime va fi de 33 – 34 de grade Celsius.

Apoi aceasta va scădea uşor şi treptat, până pe 1 septembrie, spre 31 de grade Celsius.

În cursul celei de-a doua săptămâni, mediile maximelor termice diurne vor oscila uşor în jurul a 30 de grade Celsius. În prima săptămână, media minimelor termice se va situa în jurul a 17 grade Celsius.

Ulterior, minimele termice vor scădea uşor şi treptat, urmând ca media lor să oscileze uşor în jurul a 14 grade.

Probabilitatea de apariţie a ploilor în general slabe, posibil însoţite de descărcări electrice va fi mai ridicată în intervalul 5-7 septembrie 2019.

Prognoza meteo la munte

Media maximelor termice se va menţine uşor peste 20 de grade până în data de 29 august. Apoi această medie va scădea uşor, spre 19 de grade pe 1 septembrie.

Ulterior, variaţiile de la o zi la alta vor fi nesemnificative, în jurul valorii medii de 18 grade Celsius.

Temperaturile minime vor avea o evoluţie similară, astfel că media lor se va menţine în jurul a 12 grade până pe 31 august.

Ulterior ea urmează să scadă uşor şi treptat spre o medie de 9 grade la sfârşitul intervalului celor două săptămâni de prognoză.

Probabilitatea de apariţie a ploilor, mai ales averse însoţite de descărcări electrice va fi ridicată în intervalele 26-28 august, 30 august-1 septembrie şi 4-8 septembrie.

Citeşte şi:

Caniculă, disconfort termic și instabilitate atmosferică, în perioada 27-29 august. Vor fi temperaturi de 36 de grade Celsius, în Bucureşti

Cod galben de furtună în mai multe județe din Ardeal, până marți dimineață

Prognoza meteo pentru 26 august. Cum va fi vremea în Capitală și în alte zone

ȘOC! Darren Cahil îi taie elanul Simonei Halep înaintea debutului la US Open. Cine e noua jucătoare favorită

GSP.RO

ȘOC! Darren Cahil îi taie elanul Simonei Halep înaintea debutului la US Open. Cine e noua jucătoare favorită

Urmărește cel mai nou VIDEO

Hits: 10

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close