Reguli pentru fanii care vor merge în Qatar la Cupa Mondială 2022. Consumul de alcool, permis numai în zonele special rezervate

Suporterii care vor dori să-și însoțească echipele favorite la Cupa Mondială de fotbal de anul viitor trebuie să se supună unor reguli stricte în Qatar, țara-gazdă a turneului final care va avea loc între 21 noiembrie și 18 decembrie 2022, informează lesoir.be, citat de News.ro.

Pentru a intra în Qatar, vizitatorii trebuie să fie în posesia unui „fan card”, o carte de identitate a suporterului, care va servi drept viză, bilet pentru meciuri, paşaport şi rezervare pentru cazare.

De asemenea, suporterii vor trebui să fie vaccinaţi cu două doze sau, în caz contrar, vor trebui să prezinte un test Covid negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de decolarea zborului spre Golf.

Pe aeroportul din Doha, fanii vor primi în paşaport o viză, esenţială pentru activarea aplicaţiei Ehteraz, o versiune locală a certificatului sanitar, cheia de acces în orice loc.

În ceea ce privește consumul de alcool, acesta va fi permis, dar numai în zonele speciale rezervate fanilor în Doha (şase euro halba de bere) şi în hoteluri şi restaurante.

În schimb, va fi interzis consumul de alcool în spațiile publice, iar persoanele care încalcă această regulă vor fi amendate.

Femeile-suporter pot purta bikini pe plajă, dar nu și în altă parte, unde sobrietatea va fi cuvântul de ordine. Plimbările de mână nu vor fi sancţionate, dar nici încurajate, în timp ce semnele mai puternice de afecţiune vor fi interzise.

Organizatorii au prevăzut peste 130.000 de camere pentru cazare, pe lângă cele de hotel deja existente, în „hotelurile plutitoare”, nave de croazieră acostate pentru acest eveniment, vile şi apartamente. Pentru o experienţă exotică, suporterii vor putea alege să stea în deşert, în campinguri.

FOTO: EPA

Hits: 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Stiri Online Din Romania - info-24.ro