Clik Aici!
Fotbal

România este ca și calificată în semifinalele Euro 2019 de tineret. Toate calculele

Cu șase puncte și cu golaveraj plus 5 după primele două etape, România este lidera grupei C, la egalitate cu Franța, care are golaveraj plus doi. Cu un egal în ultima rundă, România și Franța merg braț la braț în semifinale.

Asta înseamnă că România ar termina pe locul 1 grupa C, iar Franța ar accede în penultimul act din postura de cel mai bun loc 2, cu 7 puncte.

România se poate califica în semifinale și în cazul unei înfrângeri cu Franța. Depinde însă de rezultatele pe care le vor obține Italia, Spania, Danemarca și Austria în ultima etapă. Toate au câte trei puncte, iar Italia este singura cu golaveraj pozitiv, plus 1.

Practic, tricolorii pot fi calificați înaintea meciului cu Franța, dacă Italia nu învinge Belgia, Spania nu bate Polonia, iar Danemarca și Austria nu câștigă cu Serbia, respectiv Germania.

În cazul în care Italia, Spania, Danemarca sau Austria se impun, iar România pierde cu Franța, cel mai bun loc 2 care merge în semifinale se va decide la golaveraj.

În acest caz, important este ca Italia și Spania să nu învingă Polonia, respectiv Belgia, la mai mult de patru sau cinci goluri. La fel, Danemarca să nu câștige la mai mult de patru goluri cu Serbia, iar Austria să nu bată Germania. Și bineînțeles, România să piardă la limită. Azi ținem pumnii pentru Polonia și Belgia.

Grupa A

Polonia 2 2 0 0 4-2 6
Italia 2 1 0 1 3-2 3
Spania 2 1 0 1 3-4 3
Belgia 2 0 0 2 3-5 0

Grupa B

Germania 2 2 0 0 9-2 6
Danemarca 2 1 0 1 4-4 3
Austria 2 1 0 1 3-3 3
Serbia 2 0 0 2 1-8 0

Grupa C

ROMÂNIA 2 2 0 0 8-3 6
Franța 2 2 0 0 3-1 6
Anglia 2 0 0 2 3-6 0
Croația 2 0 0 2 1-5 0

Criteriile de departajarea în grupele Euro 2019 U21

În faza grupelor, în caz de egalitate de puncte între două sau mai multe echipe, departajarea se va face după următoarele criterii.

  • 1. Puncte obţinute în meciurile directe între echipele aflate la egalitate;
  • 2. Golaverajul din meciurile directe între echipele aflate la egalitate;
  • 3. Golurile marcate în meciurile directe dintre echipele aflate la egalitate;
  • 4. Dacă mai mult de două echipe se află la egalitate, iar după aplicarea primelor trei criterii de departajare există în continuare măcar două echipe aflate la egalitate, atunci primele trei criterii sunt aplicate din nou strict pentru echipele în cauză;
  • 5. Golaverajul din toate meciurile jucate în grupă;
  • 6. Golurile marcate în toate meciurile din grupă;
  • 7. Lovituri de departajare dacă două echipe sunt la egalitate, se întâlnesc în meci direct în utltima etapă a fazei grupelor şi nu pot fi departajate în funcţie de primele 6 criterii de departajare.
  • 8. Clasamentul fair-play (Cartonaşul roşu valorează 3 puncte, cel galben 1 punct, iar eliminarea pentru cumul de galbene tot trei puncte);
  • 9. Poziţia în clasamentul coeficienţilor UEFA pentru echipele U21;

Citește și: EXCLUSIV | Un milionar american, însurat și cu 8 copii, s-a îndrăgostit nebunește de o moldoveancă, iar în două luni i-a alimentat contul cu sute de mii de dolari. Fiindcă nu le-au crezut povestea de iubire, autoritățile și o bancă comercială din Brașov au pus sechestru pe banii fetei din OneștiHits: 15

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close