Clik Aici!
FlotaInternationalkalibrMarea Neagraracheta

Rusia pune în alertă NATO! Gestul provocator din Marea Neagră. VIDEO

Fregata Amiral Essen Grigorovici a tras cu racheta Kalibr asupra unei ținte de coastă, într-un exercițiu parte a unui program de instruire, anunță navyrecognition.com.

„În timpul exercițiului, echipajul navei a lansat un atac cu rachete împotriva unei ținte de coastă. Racheta a acoperit o distanță de aproximativ 140 de mile marine (mai mult de 250 km) de-a lungul unei traiectorii complexe și a lovit ținta stabilită”, arată Ministerul rus într-un comunicat.

Perimetrul zonei maritime în care a avut loc exercițiul de tragere a fost închis traficului cu 10 nave de război și alte vase auxiliare, precum și avioane și elicoptere ale Forțelor Aeriene ale Flotei Mării Negre.

Acesta a fost al doilea exercițiu de tragere în direct al fregatelor avansate din Flota Mării Negre, cu utilizarea rachetelor Kalibr. În August 2018, fregata Amiral Grigorovici a efectuat cu succes prima tragere cu utilizarea acestui sistem Kalibr.

Proiectul 11356, demarat pentru Flota de la Marea Neagră, este înarmat cu un sistem de control al incendiilor, situat pe provă, care permite urmărirea și angajarea mai multor ținte în mod eficient. Tunul Naval А190 poate trage cu muniție explozivă (fitil de impact) și AA (fitil temporal) cu o viteză de 80 de runde pe minut, pentru intervale mai mari de 20 km.

Racheta Kalibr are, potrivit surselor militare rusești, o rază de tragere maximă de 2.000 km.

Hits: 12

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close