Clik Aici!
barbatichinaCovid-19decesefemeiindiaSănătateȘtiință și tehnologieSUA

S-a aflat de ce Covid-19 ucide mai mulţi bărbaţi decât femei

Un studiu condus în SUA de Montefiore Health System şi de Albert Einstein College of Medicine, în colaborare cu Spitalul de boli infecţioase Kasturba din Mumbai, India, dau un răspuns la întrebarea de ce mor mai mulţi bărbaţi decât femei: Vina ar avea-o testiculele.

Potrivit cercetătorilor, glandele sexuale masculine ar constitui o specie de „fortăreaţă” în care virusul se refugiază când este atacat. O fortăreaţă care nu există la femei, fiindcă ovarele spre deosebire de testicule nu prezintă proteina ACE2, receptorul de care Covid-19 se leagă pentru a invada celulele umane.

Studiul a fost condus de 4 cercetători, profesori de biologie moleculară, de oncologie şi microbiologie. Cei 4 au publicat studiul lor pe MedRxiv, un site pe care în aceste săptămâni oamenii de ştiinţă fac schimb de informaţii şi date despre coronavirus.

„Studii efectuate în toată lumea – scriu ce patru – au demonstrat în mod repetat o incidenţă majoră şi o severitate mai gravă a bolii la bărbaţi decât la femei”. Cercetătorii explică ca au notat modul cum bărbaţii au nevoie de mai mult timp „pentru a se elibera de virus”, iar aceasta poate explica „majoritatea cazurilor de deces al lor”.

Efectiv, dacă contagierea continuă în acelaşi ritm la bărbaţi şi femei, chestiune confirmată atât de China, cât şi de Italia, Marea Britanie, Spania şi SUA, bărbaţii reprezintă un număr mai mare de decese. În New York s-a ajuns la o diferenţă în care decesele masculine sunt de 68%, iar cele feminine la 32%.

Hits: 4

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close