Clik Aici!
medicioug 114pierderi salarialePROMEDICA

Salarii mai mici în Sănătate! ”Va însemna exodul medicilor”

Membrii sindicatului vor intra în grevă japoneză, fiind nemulțumiți de faptul că, prin modificarea OUG 114, li s-a limitat sporul pentru condiții vătămătoare.

„Peste 11.000 de angajați din sistemul de sănătate vor avea pierderi salariale din 2020, iar peste 50.000 în următorii doi ani. Vorbim aici de modificarea modalității de calcul a sporurilor, de oameni care o să fie grav afectați, unii dintre ei vor avea pierderi salariale de peste 2.000 – 3.000 de lei. Considerăm că există soluții ca acești profesioniști să nu aibă de suferit, ele pot fi găsite dacă ne așezăm la masa dialogului!”, anunță Promedica.

Pe de altă parte, sindicaliștii mai susțin că scăderea veniturilor va însemna exodul multor medici, atrăgând atenția asupra faptului că deficitul de forță de muncă în domeniul sănătății rămâne critic, numărul de medici și de asistente medicale fiind printre cele mai scăzute din Europa. „Oficial în perioada 2010-2016 peste 16.000 de cadre medicale au cerut eliberarea certificatelor profesionale de la Colegiul Medicilor din României, iar alți 10.000 de medici au plecat din țară, în ultimii doi ani”, se mai arată în comunicat.

Totodată, România are mai puțini medici și asistenți medicali pe cap de locuitor decât majoritatea țărilor UE, mai anunță Promedica.

 

Hits: 13

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close