Clik Aici!
Stiri Externe

Șanse mari pentru Kovesi la șefia Parchetului European

Bohnert ar urma să îi ia locul actualei șefa a PNF, Eliane Houlette, căreia relatează postul francez de televiziune TV5, citat de g4media.

În cazul în care Bohnert va fi numit în fruntea PNF, Consiliul UE nu s-ar mai putea opune numirii Laurei Codruța Kovesi la conducerea Parchetului European.

Până acum, Consiliul UE l-a susținut pe Jean-François Bohnert în cursa pentru șefia Parchetului European împotriva lui Kovesi care are susținerea Parlamentului European.

Cele două instituții europene nu au ajuns la un compromis atât timp cât ambii candidați și-au menținut pozițiile, notează sursa citată.

Dacian Cioloş, liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, din care face parte și partidul președintelui Emmanuel Macron, a declarat miercuri că, după repartiţia funcţiilor de conducere stabilită în Consiliul European de marţi, se va implica pentru a o susține pe fosta șefă DNA să ajungă procuror-șef european.


Citește și:

Creierul unui jucător cu origini românești a salvat lumea hocheiului! Pe baza rezultatelor studiului asupra creierului lui Larry Zeidel, alți 146 de jucători din NHL care s-au ales cu leziuni cerebrale de pe urma carierei au obținut despăgubiri de 19.000.000 $

Citește mai multe despre Laura Codruța Kovesi și Parchetul European pe Libertatea.Hits: 16

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close