Clik Aici!
coronavirusEconomieEVZ Specialpret spirtspirt

Scăpăm de preţurile uriaşe pentru spirt? „Vom asigura independența României.”

O veste bună se profilează totuşi pentru cei cărora nu le convine să cumpere chiar de la anumite farmacii o sticlă de spirt de 500 ml cu 19 lei sau una de 200 ml cu 12 lei, cât au ajuns să coste în perioada în care Covid-19 a generat panica mondială.

„În urmatoarele două săptămâni, Chimcomplex va lansa în producție și instalația de alcool izopropilic care este substanța activă pentru „ultradezinfectanți” (TP1 adica cei pentru contactul uman).

La o capacitate de 4.000 tone pe an, vom asigura independența României de importurile costisitoare”, a declarat președintele Chimcomplex, Ștefan Vuza, într-un interviu pentru financialintelligence.ro.

Compania a lansat producția de biocid, ce stă la baza dezinfectanților recomandați de Organizația Mondială a Sănătății în lupta cu COVID-19, iar într-o săptămână a livrat 1000 de tone de produs în România.

„Care este destinația acestor biocide? Aveți comenzi și pentru export?

Ștefan Vuza: Produsul Hipoclorit de Sodiu 1.25% este disponibil exclusiv pentru piața din România, în conformitate cu legislația în vigoare, atât pentru instituții publice cât și pentru toti agentii economici, ca dezinfectanti direct pentru toate suprafetele incepand de la parcuri, alei, strazi publice sau interioare, spatii publice sau private, holuri, birouri, locuinte etc.

(…) Hipocloritul de Sodiu este recomandat de WHO (Organizația Mondială a Sănătății) și de EPA (Agenția de Protecție a Mediului a SUA ) ca fiind o soluție eficientă pentru dezinfecție și decontaminare în lupta cu virusul Covid-19.

(…) Mai aveți în producție și alte produse necesare în lupta împotriva coronavirus – de exemplu materie primă pentru alte echipamente?

Ștefan Vuza: În urmatoarele două săptămâni, vom lansa în producție și instalația de alcool izopropilic care este substanța activă pentru ultradezinfectanți (TP1 adica cei pentru contactul uman).

La o capacitate de 4.000 tone pe an, vom asigura independența României de importurile costisitoare. Astăzi fiecare țară fiind pe cont propriu! Cei peste 2000 de salariați ai Chimcomplex se străduiesc să dea tot ce pot țării”, arată sursa citată.

Recomandarea Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cu privire la alcoolul izopropilic.

 

Hits: 6

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close