Clik Aici!
Politica

Şefa SRTV, Doina Gradea, Chemată La Audieri în Parlament

De
Valentina Postelnicu,

Ce nereguli a găsit Curtea de Conturi la Televiziunea Publică

Gigel Știrbu a prezentat, recent, câteva exemple de abateri grave menționate în raportul Curții de Conturi. Printre neregulile semnalate de inspectorii Curții de Conturi se numără:

  • contracte de cesiune și drepturi de autor pentru anumiți artiști care includeau costuri pentru transport, cazare și masă, al căror cuantum nu fusese aprobat prin hotărârile Comitetului Director;
  • cheltuielile aferente Festivalului “Cerbul de Aur”, care conform documentației întocmite au fost realizate din surse proprii, pentru ca mai apoi conducerea SRTv să solicite recuperarea sumelor respective de la bugetul statului;
  • în anul 2018 au fost încheiate contracte de cesiune a drepturilor de autor pentru traducerea unor programe, deși conform organigramei și statului de funcții erau prevăzute 14 posturi de traducător, din care 13 figurau ca fiind ocupate și 1 post era vacant

Gigel Ştirbu punctează că, în baza documentului emis de Curtea de Conturi, are „certitudinea că doamna Doina Gradea a încălcat legea în repetate rânduri la conducerea SRTv” şi consideră oportun ca aceasta să lămurească motivele pentru cheltuirea unor sume „exorbitante” de la bugetul de stat fără documente justificative.

Joop Visscher și-a îngrozit fosta logodnică. Ce i-a mărturisit după ce a cerut-o de nevastă, asta a alarmat-o

Recomandări

Joop Visscher și-a îngrozit fosta logodnică. Ce i-a mărturisit după ce a cerut-o de nevastă, asta a alarmat-o

„În momentul de faţă, având certitudinea că doamna Doina Gradea a încălcat legea în repetate rânduri la conducerea SRTv, dovadă stând acest document oficial emis de către Curtea de Conturi a României, am considerat oportun, ca măcar acum în al doisprezecelea ceas, să obţinem câteva lămuriri de la stimabila doamnă cu privire la încălcarea Legii nr. 82/1991 a contabilităţii, a Legii nr. 500/2002 privind finanţele publice, a OG nr. 119/1999 privind controlul intern şi controlul financiar preventiv, a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Consiliului de Administraţie al SRTv, a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare al Comitetului Director al SRTv, cât şi la încălcarea Hotărârilor Consiliului de Administraţie al SRTv. Aşadar, am avut deosebita plăcere de a o invita pe doamna Doina Gradea la şedinţa de miercuri, 2 octombrie a.c., pentru a-şi expune public motivele ce au stat la baza cheltuirii unor sume de bani exorbitante de la bugetul de stat, cheltuieli care nu au în spate documente justificative”, se arată în comunicat.

Bătaie cu săbii și bâte în centrul Bucureștiului. Cel puţin un mort, alte persoane au fost rănite

Recomandări

Bătaie cu săbii și bâte în centrul Bucureștiului. Cel puţin un mort, alte persoane au fost rănite

Deputatul liberal menţionează că Doinea Gradea este aşteptată la comisie pentru a „elucida” abaterile constatate în raportul Curţii de Conturi.

„Doamnă Doina Gradea, aveţi acum ocazia să veniţi în faţa membrilor comisiei şi să ‘desfiinţaţi’ cu documente şi argumente pertinente raportul Curţii de Conturi şi să nu mai fiţi nevoită să faceţi constatări prin diferite comunicate de presă de genul ‘Am constatat că declaraţiile politice depăşesc sfera argumentelor raţionale şi reale’. Văzându-vă atât de grăbită prin presă să fugiţi de răspundere, sunt sigur că veţi da curs invitaţiei de a participa la şedinţa Comisiei pentru cultură în vederea elucidării celor cinci abateri din raportul Curţii de conturi. Doamnă Doina Gradea, vă aşteptăm!”, a conchis Gigel Ştirbu.

Afacerile pe care le deține Țucudean. E caz unic, la 28 de ani joacă fotbal de plăcere

Recomandări

Afacerile pe care le deține Țucudean. E caz unic, la 28 de ani joacă fotbal de plăcere

Ultima audiere a şefei SRTV a fost în luna iunie. Preşedintele director general al Televiziunii Publice, Doina Gradea, a fost chemtă, atunci, pentru a răspunde solicitării Opoziţiei, privind prezenţa lui Liviu Dragnea, în campania electorală, la emisiunea Viaţa Satului, şi absenţa unor spoturi de promovare a referendumului pe Justiţie.

PSD a boicotat şedinţa, la discuţii fiind prezenţi doar parlamentarii PNL, USR şi PMP. Şefa SRTV nu a dorit să răspundă întrebărilor şi a invocat lipsa cvorumului pentru a părăsi discuţiile.

Citeşte şi:

Poliția și DIICOT Ploiești i-au cerut detalii mamei copilului care l-a acuzat pe asistentul medical de la CSM Ploiești că pipăie sportivele minore. Clubul confirmă suspendarea lui Viorel Dohotaru

Dezvăluiri despre Toni Iuruc, iubitul Simonei Halep: „Am ieșit cu el la cafea, nu e un sărăntoc”

GSP.RO

Dezvăluiri despre Toni Iuruc, iubitul Simonei Halep: „Am ieșit cu el la cafea, nu e un sărăntoc”


Horoscop 30 septembrie 2019. Zodia care nu începe bine săptămâna

HOROSCOP

Horoscop 30 septembrie 2019. Zodia care nu începe bine săptămâna

Urmărește cel mai nou VIDEO

Hits: 15

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close