Selecționerul Mirel Rădoi, după remiza cu Islanda, din preliminariile CM 2022, deranjat de sfaturile din tribună: „Să vină în locul meu”

România a remizat cu Islanda, 0-0, joi, 11 noiembrie, în preliminariile Mondialului din Qatar, iar șansele de a prinde barajul sunt doar teoretice. La finalul partidei de pe Ghencea, selecționerul a ținut o conferință de presă de aproape 50 de minute, în care a criticat oficialii FRF care au dat sfaturi din tribună, scrie Gazeta Sporturilor.

„E un eșec național, astfel de meciuri ne vor chinui ani de acum încolo, poate chiar toată viață. E greu într-o țară unde multe lucruri negative sunt scoase în față să-i educăm în câteva săptămâni pe acești copii. E o problemă cu poporul nostru, în multe domenii clacăm în momente decisive”, a spus, inițial, selecționerul Mirel Rădoi, la microfonul PRO TV.

Încă de luna trecută, antrenorul a afirmase că pleacă, oricum, indiferent dacă naționala prinde barajul, fiindcă îi expiră contractul.

„Când nu câștigi, cei mai buni antrenori sunt sus”

Apoi, la conferința de presă, a explodat. „Am auzit de sus și indicații tactice. E normal. Când nu câștigi, cei mai buni antrenori sunt sus. Sper să revăd imaginile și să recunosc vocea, mai grav ar fi să fie cineva din partea FRF. Atunci, îl aștept să vină în locul meu!”, a declarat Rădoi.

Meciul cu Islanda s-a desfășurat fără spectatori, din cauza pandemiei, așa că strigătele de la oficială s-au auzit limpede.

De altfel, la conferință, reporterul GSP Marius Mărgărit i-a transmis lui Rădoi: „Era vocea domnului Stoichiță, evident. Se auzea cum spune: «Urcă, centrează»”. 

„Atunci, să vină și să vă răspundă dânsul la întrebări, că oricum vine și la antrenamente!”, a continuat Rădoi.

„Am strigat şi eu, că striga toată lumea. «Hai, acum, să urcăm! Să dăm gol!». Toată lumea în jurul meu striga. Ce indicaţii să dai, măi? La sfârșitul meciului, când le spui haideţi acum, să urcăm? Astea au fost indicaţiile, încurajări: «Hai, hai peste ei!». Înregistrarea probabil o să arate multe indicaţíi din tribună. Nu de la mine, de la mulţi alţii care strigau. M-am dus în cabină după meci. Am felicitat băieţii, chiar și pe Mirel. L-am strâns în braţe şi i-am zis că n-am jucat rău. N-am finalizat, asta e!”, a reacționat directorul tehnic Mihai Stoichiţă, la Telekom Sport.

„Dacă eram pe 3, 4, probabil nici Federația nu mai voia să rămân”

Rădoi a mai spus că „după aceste meciuri, vom vedea cum îmi asum, cum își asumă și Federația. Dacă eram pe 3, 4, probabil nici Federația nu mai voia să rămân, v-am spus-o și înainte de aceste două meciuri”.

Dacă se dorea un proiect pe termen lung, cred că și durata contractului era alta. Noi nu avem o strategie clară. Dar nu dau în Federație acum, vorbesc în general. Dacă exista de la început un contract pe o altă perioadă, discutam de un proiect.

Mirel Rădoi:

În celelalte meciuri din grupă, de joi, Macedonia de Nord a surclasat Armenia cu 5-0, la Erevan, iar Germania a surclasat Liechtensteinul cu 9-0.

  • Germania (calificată deja la turneul final) se află pe primul loc, cu 24 de puncte, urmată de Macedonia de Nord, 15 puncte, România, 14 puncte, Armenia, 12 puncte, Islanda, 9 puncte, Liechtenstein, 1 punct.

Duminică se vor juca ultimele partide din grupă, Armenia – Germania, Macedonia de Nord – Islanda şi Liechtenstein – România (Vaduz), toate de la ora 19.00. Pentru a ocupa locul al doilea în grupă şi a se califica la baraj, România, care nu a mai participat la o Cupă Mondială din 1998, are nevoie de o victorie cu Liechtenstein, iar Islanda să nu piardă la Skopje cu Macedonia de Nord.

Foto: EPA

Romania vs IcelandIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 3

Hits: 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Stiri Online Din Romania - info-24.ro