Clik Aici!
batranicentru GalațiCovid-19Eveniment

Situația dramatică la căminul de bătrâni din Galați. Rudele acuză dezinteresul autorităților

Rudele bătrânilor internați în căminul privat de îngrijire de la Galați, aflat în carantină, reclamă că aceștia nu sunt îngrijiți cum se cuvine, deși autoritățile locale au anunțat că le oferă sprijin, susține Radio România Actualități (RRA).

Mai multe persoane, citate de RRA au arătat că bătrânii nu primesc de mâncare și nici nu li se dă tratamentul de care au nevoie. Mai mult acestea acuză lipsa de transparență a autorităților care au refuzat să le transmită situația îmbolnăvirilor. În centrul din Galați au fost confirmate 72 de cazuri de Covid-19, dintre persoanele vârstnice internate. Dintre cei internați, patru persoane au decedat.

Pe de altă parte, prefectul județului Galați, Gabriel Avramescu, susține că la cămin a fost stabilită o nouă conducere, interimară și că lucrurile s-ar fi schimbat. Potirvit spuselor sale, administratorul căminului a ieșit din izolare și se poate ocupa de situația bătrânilor, mai ales că autoritățile asigură în continuare personal suplimentar, respectiv 22 de asistente și infirmiere detașate de la alte spitale din oraș.

„În momentul de față urmează să mai transferăm încă 17 bătrâni către spitalele din Galați, bătrâni care sunt pozitivi, pentru ca azi noapte am avut un incident neplăcut la unul dintre spitale, în speță, la Spitalul de Pneumoftiziologie, unde managerul spitalului a refuzat să interneze bătrâni din acel cămin de bătrâni. Drept urmare, am solicitat Ministerului Sănătății eliberarea din funcție și numirea unui alt manager la Spitalul de Pneumoftiziologie”, a declarat prefectul citat de RRA.

Prefectul a reclamat, însă, că în centru au fost internate un număr dublu de persoane, comparativ cu ceea ce a fost stabilit prin autorizația de funcționare.

Hits: 2

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close