Clik Aici!
coronaviruscovasnaEvenimentmediciSf Gheorghe

Situația gravă la Sfântu Gheorghe. Crește numărul cadrelor medicale contaminate

Managerul spitalului din Sfântu Gheorghe, Andras Nagy Robert, a declarat că este vorba pentru acoperirea activităţii Secţiei de Terapie Intensivă au fost transferate cadre medicale de la Secţia de Cardiologie. Medicii depistați pozitiv nu au fost internați ci vor urma procedurile prevăzute în asemenea cazuri.

„În momentul de faţă am împărţit şi am dirijat şi detaşat personal de pe Secţia de Cardiologie la Secţia de Terapie Intensivă, în vederea asigurării la un nivel cât se poate de satisfăcător a activităţii de Terapie Intensivă”, a declarat Andras-Nagy Robert.

Managerul spitalului spus că a solicitat ajutor de la spitale din alte judeţe cerând să fie detașați medici de specialitate și a demarat o anchetă epidemiologică care să stabilească modul în care s-au infectat cadrele medicale de la ATI. El nu a exclus variant în care virusul ar fi fost contactat de la unul dintre pacienți care să fi mințit la triajul epidemiologic.

„De la Târgu Mureş avem promisiunea că ne pot ajuta în ceea ce priveşte detaşarea de medici de terapie intensivă rezidenţi, din Harghita răspunsurile au fost negative. În Braşov văd o posibilitate de dezvoltare a legăturii între cele două spitale, din Sfântu Gheorghe şi Braşov, şi avem un feed back pozitiv în ceea ce priveşte această situaţie. Din Braşov avem susţinerea că o să primească acele cazuri care la un moment dat ar depăşi competenţa şi capacitatea pe care o avem la momentul actual al Secţiei de Terapie Intensivă”, a mai spus managerul spitalului.

900 de cadre medicale sunt testate

Andras-Nagy Robert a precizat că de la începutul lunii aprilie şi până în prezent au fost efectuate peste 900 de teste pentru depistarea coronavirusului în rândul angajaţilor Spitalului judeţean, iar rezultatele vor fi făcute publice în următoarele zile, după încheierea acţiunii.

Primul caz de infectare cu noul coronavirus în rândul cadrelor medicale din judeţul Covasna a fost anunţat oficial de conducerea Spitalului Judeţean pe 22 martie, iar imediat Secţiile Obstetrică-ginecologie, Neonatologie şi Blocul de naşteri au intrat în carantină.

Ulterior, alte patru cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19 şi internate în spital. În data de 26 martie şi Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe a intrat în carantină, după confirmarea unui caz de coronavirus la un pacient.

În momentul de faţă în Spitalul Judeţean sunt internaţi 32 de pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care cinci au vârste cuprinse între 0 şi 9 ani, iar unul, între 10 şi 18 ani. Celelalte persoane diagnosticate cu COVID-19 care nu prezintă simptome sau au forme uşoare sunt izolate la domiciliu.

Hits: 6

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close