Stadionul Giulești a fost finalizat. Noua arenă a costat 37 de milioane de euro și are 14.050 de locuri

Stadionul din Calea Giulești a fost finalizat. Rapid vrea să joace pe noua arenă un meci amical de gală la inaugurare cu Beșiktaș sau cu Dinamo Kiev, nu mai devreme de luna februarie.

După doi ani, zece luni și zece zile din momentul în care buldozerele au intrat în vechiul Giulești, stadionul de 4 stele a fost finalizat și predat oficial beneficiarului. Evenimentul a avut loc marți, 4 ianuarie, chiar pe noua arenă, în prezența constructorilor și a oficialităților statului.

Noul stadion beneficiază de un teren cu o suprafață de joc de 105/68 metri, gazonul este unul natural ranforsat sintetic, dotat cu degivrare, drenaj, sistem de irigație și încălzire pentru sezonul de iarnă.

Arena beneficiază de o pistă de atletism pentru antrenament, o sală de sport, aflată sub peluza nord, dedicată pentru haltere, box, lupte-judo-karate, tenis-volei-baschet, atletism, precum şi săli de forţă sau recuperare. Mai mult, s-a construit inclusiv o zonă de cazare pentru sportivi, de 28 de locuri.

Stadionul Giulesti - foto Cristi Preda, Gazeta SporturilorIcon photoVEZI  GALERIA  FOTOPOZA 1 / 9

Lucrările de construire a complexului sportiv au demarat în toamna anului 2019, după ce în primăvara aceluiași an a avut loc demolarea vechiului stadion. Valoarea totală a investiției a fost de 185.333.607,39 lei.

Capacitatea arenei este de 14.050 locuri și 184 locuri de parcare. Din noul stadion nu lipsesc spațiile administrative și cele dedicate publicului, cu magazine plus o zonă de food, dar și un muzeu al clubului, ce urmează să fie amenajat în curând.

Oficialii echipei de fotbal care vor juca aici speră ca în cel mai scurt timp să aibă loc și inaugurarea oficială a noului stadion, iar adversarul să fie unul pe măsură. Echipa condusă de Mircea Lucescu, Dinamo Kiev sau turcii de la Beșiktaș, acolo unde Daniel Pancu, fost jucător important al clubului, a jucat sunt cele două variante din acest moment.

Cel mai devreme, inaugurarea va fi făcută în luna februarie, după obținerea tuturor avizelor necesare.

Fotografii: Cristi Preda (Gazeta Sporturilor), Inquam Photos/ Octav Ganea

Hits: 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Stiri Online Din Romania - info-24.ro