Clik Aici!
Stiri Romania

Ștefan Pricopie, Un Student Român, A Câștigat Premiul Nobel Junior 2019

The Global Undergraduate Awards cunoscut ca Junior Nobel Prize desemnează cele mai importante lucrări de absolvire a facultății, pe 25 de discipline din domenii precum arta, științele exacte și științe umaniste. Premiile sunt acordate sub patronajul președintelui Irlandei, Michael D. Higgins, conform edupedu.

Peste 3.400 de persoane de la 388 de universități din 50 de țări s-au înscris la Premiul Nobel Junior 2019. Acesta este una dintre cele mai importante distincții pentru studenții care au absolvit ciclul de licență sau programul de master din mediul universitar internațional.

Cine este Șfefan Pricopie, studentul român care a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Economie

În vârstă de 22 de ani, Ștefan Pricopie a absolvit în iunie 2019 cu High First-Class Honours programul de economie-matematică din cadrul Facultății de Științe Sociale de la Universitatea Manchester din Marea Britanie.

Teza lui de disertație se intitulează „Public Education and Brain Drain” și este cea pentru care a primit Premiul Nobel Junior.

Tatăl lui Ștefan Pricopie este Remus Pricopie, fost ministru al Educației și rectorul SNSPA.

De asemenea, tânărul a primit anul acesta premiul special din partea decanului Facultății de Științe Sociale – Deans Award for Achievement.

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! 'Amant...'

Recomandări

Gabriela Cristea a făcut anunțul public chiar de ziua soțului ei! ‘Amant…’

În prezent, Ștefan Pricopie își continuă studiile la Universitatea din Manchester, la programul de Data Science for Social Policies, conform sursei citate.

În 2014, Ștefan
Pricopie a obținut medalie de bronz la Olimpiada Națională de
Matematică. Tânărul a studiat în România la mai multe școli,
Complexul Educațional Lauder-Reut, Colegiul Național de Informatică
Tudor Vianu și Liceul Teoretic de Informatică București – ICHB.
Pasionat de șah, pentru mai bine de 10 ani a fost membru al Clubului
Sportiv Otopeni – Secția de Șah.

În 2018, un alt tânăr român a obținut Premiul Nobel Junior. Cristian Bodnar, absolvent al Universității din Manchester, a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică în 2018, noteazăHotNews.ro.

Global Undergraduate Awards 2019 vor fi acordate în perioada 11-13 noiembrie 2019, la Dublin, la UA Global Summit 2019, organizat sub patronajul Președintelui Irlandei, Michael D. Higgins.

sursă foto: edupedu

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu

GSP.RO

„Un copil neiubit! Plângea când bea și trăgea cocaină”. Amănuntele tulburătoare din spatele accidentului provocat de Mario Iorgulescu


Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie

HOROSCOP

Horoscop 17 septembrie 2019. Zi cu belele! Situație încurcată la serviciu pentru această zodie

Urmărește cel mai nou VIDEO

Hits: 14

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close