Clik Aici!
Bani Si AfaceriStiri

Suma fabuloasă pe care constructorii auto au împrumutat-o în ultimele 5 luni pentru a trece peste șocul pandemiei

Constructorii auto au împrumutat peste 132 de miliarde de dolari în ultimele 5 luni pentru a trece de șocul economic provocat de pandemia de coronavirus, scrie Autonews.com

Constructorii auto din întreaga lume au fost nevoiți să facă împrumuturi după restricțiile de circulație impuse în luna martie ca măsură de reducere a răspândirii pandemiei de coronavirus.

Potrivit datelor analizate de agenția de presă Bloomberg, valoarea totală a împrumuturilor realizate de industria auto a depășit 132 de miliarde de dolari.

Din această sumă, împrumuturile noi au totalizat 79 de miliarde de dolari, în timp ce refinanțările de credite au fost de 53 de miliarde de dolari. În total, 80% dintre împrumuturile obținute în acest an au fost contractate începând din luna martie.

De asemenea, Bloomberg a analizat situația împrumuturilor pe continente și regiuni. Astfel, cei mai mulți bani au fost împrumutați de constructori auto, cu un total de 61.87 miliarde de dolari, dintre care 51.22 miliarde de dolari au fost reprezentați de împrumuturi noi.

În schimb, America de Nord și America de Sud au împrumutat împreună 53.47 de miliarde de dolari, însă din această sumă doar 11.32 miliarde de dolari este reprezentată de împrumuturile noi. Restul de 42.15 miliarde de dolari au fost refinanțări.

La polul opus, constructorii din Asia au realizat împrumuturi de „numai” 16.98 miliarde de dolari.

Hits: 2

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close