Clik Aici!
coronavirusCovid-19Evenimentinterzisturkmenistan

Țara în care nu „există” coronavirus. Până și folosirea cuvântului este interzis

 

De altfel, este printre singurele țări din lume care nu a raportat, până în prezent, vreun caz de COVID-19.

Și broșurile de sănătate din unitățile de învățământ sau de la locurile de muncă au fost modificare, iar cuvântul “coronavirus” nu apare pe nicărieri. Totodată, oamenii care poartă măști de protecție și discută despre COVID-19 în locurile publice riscă să ajungă după gratii, străzile fiind pline de polițiști în civil.

„Autorităţile din Turkmenistan şi-au confirmat reputaţia prin adoptarea unor măsuri extreme pentru eradicarea informaţiilor despre coronavirus. Dar negarea informaţiei nu doar că pune în pericol cetăţenii, dar şi întăreşte regimul autoritar impus de preşedintele Gurbanguly Berdimuhammedov. Cerem comunităţii internaţionale să reacţioneze şi să-i ceară socoteală pentru înălcarea drepturilor omului”, e mesjul transmis de Jeanne Cavelier, şefa Radio Europa Liberă pentru Europa de Est şi Asia centrală.

Turkmenii au acces doar la informaţii cenzurate despre coronavirus, iar oficial nu există cazuri de persoane infectate în toată ţara, asta în condiţiile în care unul dintre vecini este Iran, între primele țări grav afectate după China, informează cancan.ro.

Preşedintele țării, cunoscut ca „Părintele protector”, a ordonat pe 13 martie ca toate spaţiile publice să fie dezinfectate cu o plantă tradiţională numita harmala, ca măsură de prevenţie.

Hits: 3

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close