Clik Aici!
Politica

Tăriceanu, la Congresul PSD: ”Vă propun un pact pentru o coaliție care să guverneze până în 2024 și care să ducă la Cotroceni un președinte devotat țării

”Vă propun un pact de stabilitate poliică și economică a României, un acord care să ne ducă dincolo de 2020, un acord pentru o coaliție care să guverneze România până în 2024, acord care să ducă la Cotroceni un președinte onest, echilivrat și devotat țării. Țării noastre, vreau să spun”, s-a adresat liderul ALDE delegaților prezenți.

Tăriceanu nu a menționat explicit numele său pentru o candidatură susținută în comun de PSD și ALDE, însă discursul său survine după o serie de declarații legate de faptul că nu renunță la intenția de a candida pentru funcția supremă în stat și că PSD și ALDE ar trebui să aibă un candidat comun la alegerile prezidențiale.

Președintele ALDE a spus că este timpul ca România să aibă un președinte care să-i unească pe români. ”Trebuie să fim uniți ca nație, nu ne permitem un președinte al cărui scop unic să fie realegerea Este timpul pentru un președinte care să ne unească și nu să ne dezbine, pentru un preșdinte interesat de ce lasă în urma lui și nu de ceea ce îl așteaptă în față”, a afirmat Tăriceanu.

În discursul său, Tăriceanu s-a referit pe larg la necesitatea ca România să aibă politicieni care să spună ”nu” marilor puteri. ”Au fost vremuri când politicienii români aveau curajul să spună ”nu” marilor puteri. Liderii noștri de atunci nu aveau niciun fel de complexe în fața judecătorilor mari. Acest curaj nu a murit, trăiește încă în noi”, a spus Tăriceanu dându-l ca exemplu pe Ionel Brătianu în timpul Conferinței de Pace de la Paris, care a urmat Primului Război Mondial.

Citește și:LIVE TEXT| Congresul PSD a început cu melodia „Stand up for the Champions”. Social-democraţii îşi aleg sâmbătă al şaptelea preşedinte ( FOTO / VIDEO)

Citește mai multe despre Călin Popescu Tăriceanu și Congresul PSD pe Libertatea.Hits: 18

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close