The Guardian: Cătălin Vulturar, pe lista celor mai talentați tineri fotbalişti

Cătălin Vulturar, mijlocaşul român al echipei italiene Lecce, din Serie B, a fost inclus de The Guardian pe o listă a celor mai talentaţi 60 de fotbalişti născuţi în anul 2004, informează Agerpres.

Potrivit The Guardian, Vulturar este cel mai tânăr fotbalist care a evoluat într-un meci din Liga a doua din România. Cătălin Vulturar a debutat la UTA Arad la vârsta de 14 ani, după ce antrenorii săi de la juniori au spus că era prea bun pentru nivelul la care juca. Talentatul mijlocaş central a fost căpitanul tuturor naţionalelor de juniori ale României pentru care a jucat, scrie The Guardian.

În 2020, el s-a transferat la Lecce, în Italia, unde se antrenează acum cu prima echipă. Jucătorul de picior stâng a fost în probe la Liverpool şi Barcelona înainte de a veni oferta de la Lecce care a fost suficientă pentru ca el să se despartă de echipa la care a jucat de când era copil, mai scrie publicaţia britanică.

Vulturar, născut pe 9 martie 2004, a semnat cu Lecce în octombrie 2020.

Cei mai cunoscuţi jucători de pe lista alcătuită de ziarul britanic sunt mijlocaşul spaniol Gavi, de la FC Barcelona, şi atacantul german Youssoufa Moukoko, de la Borussia Dortmund. Gavi a devenit miercuri, la 17 ani şi 62 de zile, cel mai tânăr jucător ce a evoluat pentru La Roja, contribuind la calificarea acesteia în finala Ligii Naţiunilor în dauna Italiei.

Moukoko, născut pe 20 noiembrie 2004, a stabilit luna trecută noi recorduri de precocitate, devenind cel mai tânăr jucător şi cel mai tânăr marcator din istoria reprezentativei de tineret Under-21 a Germaniei. El este cel mai tânăr fotbalist care a debutat în Bundesliga, la 16 ani şi zi.

Printre numele care atrag atenţia pe această listă sunt Julen Jon Guerrero, mijlocaşul lui Real Madrid, fiul fostului internaţional spaniol Julen Guerrero, a cărui carieră a fost legată de Athletic Bilbao, şi mijlocaşul portughez Hugo Felix, de la Benfica Lisabona, fratele lui Joao Felix, vedeta lui Atletico Madrid. Nu lipseşte fundaşul grec Georgios Koutsias, care are deja câteva meciuri pentru prima echipă a lui PAOK Salonic, antrenată de Răzvan Lucescu.

Hits: 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Stiri Online Din Romania - info-24.ro