Clik Aici!
ajutor minimprostituateSocialspania

Trecute pe statul de plată pentru venitul minim vital! Prostituatele vor fi plătite de stat

Potrivit presei din Peninsula Iberică, Ministerul Egalității va acorda fiecărei femei aflate în dificultate, printre care și prostituatele care sunt prezente în număr mare, în Spania, un venit minim garantat. Ministerul Egalității a anunțat, marți, consolidarea măsurilor sociale și de asistență socială destinate femeilor „în contextul prostituției”, printre care ridică posibilitatea accesării Venitului Vital Minim pregătit de Guvern și care ar putea fi în vigoare în termen de o lună.

Ministerul Egalității a dezvoltat o serie de măsuri pentru consolidarea Planului de intervenție împotriva violenței de gen, cum ar fi extinderea protecției victimelor traficului, victimelor exploatării sexuale și a femeilor în contextul prostituției în timpul stării de alarmă.

Una dintre categoriile care sunt incluse în acest plan de intervenție, sunt prostituatele despre care se spune că fac parte dintr-un grup „cu cel mai mare risc de a fi afectate în mod disproporționat de criza COVID-19. Entitățile și ONG-urile specializate în detectarea, îngrijirea și intervenția psihosocială au trebuit să paralizeze în majoritatea cazurilor activitatea lor de asistență medicală și ambulatorie, expunând femeile la un scenariu de vulnerabilitate și protecție a drepturilor”, se arată în Planul de intervenție.

Oficialii spanioli mai spun că aceste grupuri de risc ”sunt victime ale exploatării sexuale și ale traficului de persoane pentru exploatare sexuală, precum și cazuri de vulnerabilitate extremă a femeilor în contextul prostituției, acestea fiind incluse în calitate de beneficiari ai venitului minim vital”.

Hits: 4

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close