Clik Aici!
coreea de nordInternationalSUAteste rachete

Trump râde de amenințarea nucleară a lui Kim: „Nu cred să fie o provocare pentru noi…”

„Nu cred să fie în mod special o provocare sau o ameninţare pentru noi”, a declarat generalul Mark Milley în cadrul unei conferinţe de presă la Pentagon.

În ceea ce priveşte tipul de proiectile, „acestea sunt cu rază scurtă de acţiune, nu sunt rachete deosebit de mari”, a adăugat el.

„Ar putea avea legătură cu sărbătorile care au loc” în Coreea de Nord, care marchează  108 ani de la naşterea fondatorului regimului, Kim Il Sung, bunicul actualului lider Kim Jong Un, conform sursei citate.

Tot miercuri, în Coreea de Sud au loc alegeri legislative, iar această demonstraţie ar putea fi o modalitate prin care Phenianul îşi face cunoscută amploarea arsenalului său, spun specialiştii.

Coreea de Nord a lansat marţi din localitatea Munchon, situată în est, rachete de croazieră care au parcurs aproximativ 150 de kilometri înainte de a cădea în Marea Japoniei. Pe durata lunii martie, Coreea de Nord a testat mai multe rachete balistice, după o pauză de trei luni.

Conform rezoluţiilor ONU, Phenianul nu este autorizat să efectueze teste cu rachete balistice, măsura vizând descurajarea eforturilor Coreii de Nord de a se dota cu arma nucleară.

Hits: 8

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close