Clik Aici!
Politica

Un deputat vrea să interzică transportul de animale vii pe mare în timpul verii

„Am considerat să facem acest proiect de lege care să stipuleze foarte clar că, pe întreaga perioadă a transportului, trebuie să fie respectate anumite reguli, iar aceste reguli trebuie să fie monitorizate de către un medic veterinar, obligatoriu să fie pe vapor, care să ţină un jurnal de bord, care să prezinte un raport la finalul călătoriei şi care să monitorizeze modul în care sunt tratate animalele în timpul transportului. Şi, foarte important, în timpul căldurilor extreme, în perioada iulie-septembrie, aceste transporturi de animale să fie sistate şi să fie înlocuite de transport de carne sau produse din carne”, a spus Adrian Oros.

El a adăugat că România este cel mai mare exportator de oi din lume şi că animalele sunt transportate în condiţii foarte proaste.

” Zona principală de destinaţie este zona Golfului. Există regulamente internaţionale care descriu condiţiile de bunăstare a acestor animale în timpul transportului. S-a constatat de-a lungul timpului că din ţări membre ale UE, inclusiv din România, pleacă foarte multe animale în transporturi navale în perioade în care temperaturile sunt extreme, peste 40 de grade Celsius, şi în condiţii nu tocmai corespunzătoare, animale înghesuite, nu au acces la apă, sunt transportate animale bolnave, gestante şi nu există la bord un medic veterinar care să monitorizeze starea de sănătate şi de bunăstare a acestor animale”, a explicat deputatul PNL.

Oros a mai spus că, dacă s-ar renunţa la exportul de animale vii vara, ar fi încurajată industria prelucrătoare de carne şi ar creşte numărul de locuri de muncă în sectoarele respective.

Citește și:Cum justifică Petre Daea neparticiparea la analiza Comisiei Europene despre dublul standard la alimente: „România a făcut propriul studiu în 2017, unul serios, nu de văzut eticheta”

Citește mai multe despre proiect de lege pe Libertatea.Hits: 18

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close