Clik Aici!
StiriStiri Romania

Un medic de famile anunță ca va renunța la pacienții care nu se vor vaccina: „Fac dovada că nu au încredere în mine”

Un medic de familie din Călărași a anunțat, marți, pe pagina sa de Facebook că va renunța la pacienții care nu se vaccinează împotriva coronavirusului. Medicul a spus că „asigurații au obligația să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului”, iar refuzarea vaccinării din partea lor este un semn de neîncredere în el.

Cătălin Petrencic este medic de familie în într-un cabinet de la țară din județul Călărași, iar în urmă cu câteva zile, atât el, cât și asistentul său au făcut vaccinul împotriva noului coronavirus. Cum autoritățile pregătesc a doua etapă a vacinării, medicul a avut și un mesaj pentru pacienții săi care vor refuza această procedură.

„Anunț public de acum că toate persoanele înscrise la mine care refuză vaccinarea anti-covid 19, vor fi scoase de pe lista me de medic de familie. Este de neacceptat să continui colaborarea cu pacienții care nu cred în recomandările pe care le fac. Persoanele care refuză vaccinarea, dreptul lor, fac dovada că nu au încredere în mine, în ceea ce spun, în ceea ce le recomand să facă”, a scris medicul, marți, pe pagina sa de Facebook.

Doctorul a invocat și articolul 231, alin e), din Legea 95/2006, potrivit căruia asigurații au obligatia „să respecte cu strictețe tratamentul și indicațiile medicului”.

Într-o intervenție la Digi 24, medicul a mai spus că îi îndeamnă pe oameni să se vaccineze pentru că doar așa pot reveni la viața pe care o aveau înainte de pandemie.

„Pentru că situația este foarte dură, oamenii trebuie să realizeze că nu ne jucăm. De un an de zile, ne-am schimbat viața, felul de a fi, relațiile comportamentul și văd că nu se conștientizează acest lucru. Poate începe să li se pară normal să umble cu mască sau consideră boala mai puțin gravă. La momentul actual nu există altă soluție, nu există medicament”, a mai explicat acesta.

Hits: 1

Etichete
Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close