Clik Aici!
consiliul judetean constantaCovid-19EvenimentEVZ SpecialHoria Țuțuianujudetetestare

Unii discreți, alții se laudă. Județele în care toate cadrele medicale sunt testate de coronavirus”

Consiliul Județean Constanța începe o amplă acțiune de testare pentru COVID 19 a întregului personal medical care lucrează în unitățile spitalicești din subordine. Testelele au fost cumpărate de CJC cu banii alocați unităților medicale.

Mai multe containere modulare aflate în curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, au fost puse, joi, în funcțiune. Aici se va realiza triajul epidemiologic al pacienților care se prezintă la Unitatea de Primiri Urgențe a unității sanitare.

În acest context, președintele CJC, Horia Țuțuianu, a anunțat că peste 3500 de angajați ai unităților spitalicești din subordinea Consiliului Județean Constanța vor fi testate pentru COVID 19.

”Pentru securitatea cadrelor medicale din spitalele subordonate Consiliului Județean Constanța, precum și pentru  asigurarea siguranței pacienților, vom demara o amplă acțiune de testare pentru COVID 19 a întregului personal medical.

Testele au fost achiziționate din sumele alocate unităților medicale de către CJC”, a precizat Țuțuianu, adăugând că CJC va continua să aloce ”sumele necesare asigurării unui act medical sigur și de calitate, atât pentru pacienți, cât și pentru tot personalul sanitar”

Se pare că județul Constanța este primul în care autoritățile anunță oficial testarea tuturor cadrelor medicale din subordine.

Potrivit unor surse medicale, la Consiliul Județean Cluj testarea pentru COVID-19 se efectuează neoficial, fără ca autoritățile să facă publică decizia. Și în județul Mureș vor fi testate toate cadrele medicale, urmând ca autoritățile să anunțe când va începe operațiunea.

În Maramureș se fac, de ieri, probe la aparatul PCR, urmând să fie testate persoanele din linia întâi. În județele Giurgiu, Dâmbovița, Argeș, Gorj, Neamț, Bistrița Năsăud, Alba, Timișoara, Iași, angajații unităților medicale din subordinea consiliilor județene nu sunt testați, eventual doar cei expuși în fața cazurilor suspecte de infecție cu coronavirus.

Hits: 20

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close