Clik Aici!
comasaredisponibilizariguvernul orbanministere

Va fi măcel în ministere! Sute de oameni dați afară. Orban a început disponibilizările

A fost pusă în dezbatere publică Hotărârea de Guvern care prevede modul de reorganizare prin comasare al Ministerului Economiei, Ministerului Energiei, Ministerului Turismului şi Ministerului Mediului de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Toate cele patru ministere aveau în organigramă un număr total de 1.806 angajaţi, exclusiv demnitari şi cabinetele acestora.

Conform HG-ului pus în dezbatere publică, noul minister, denumit Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, va avea un număr total de angajaţi de 1.146 plus 49 de posturi pentru demnitari şi cabinetele acestora. Asta înseamnă că 660 de persoane vor fi disponibilizate.

Deputata PSD Anișoara Radu susține că „majoritatea au obţinut locurile prin concurs, cei mai mulţi cu mult înaintea Guvernării PSD” și îl întreabă pe ministrul Virgil Popescu cum va proceda.
„Care vor fi criteriile prin care 660 de angajaţi prin concurs vor fi trimişi acasă? Va fi un concurs pentru toţi angajaţii şi cei mai buni vor rămâne sau se va tăia din pix?

Orice variantă vor aplica, oamenii vor contesta concursurile sau pur şi simplu vor da în judecată Guvernul şi vor câştiga, exact cum s-a întâmplat şi în timpul Guvernului Băsescu/Boc (…) Chiar dacă angajaţii disponibilizaţi vor câştiga procesele, acest lucru se va întâmpla peste un an sau doi, iar atunci poate nu vor mai fi ei la guvernare”, susține deputata.

Premierul Ludovic Orban declara recent: „Cei care care sunt capabili în cadrul noi organigrame vor fi preluați, în urma unor concursuri, dar există și această variantă a disponibilizării”. El a precizat că aceștia, dacă sunt buni, își pot găsi de lucru în sectorul privat.

Hits: 17

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close