Clik Aici!
StiriStiri Romania

Valeriu Gheorghiță anunță că vaccinul anti-COVID ar putea ajunge în România în decembrie

“În cel mai fericit caz, ne aşteptăm ca în a doua jumătate a lunii decembrie, spre sfârşitul lunii decembrie, să avem disponibile primele doze de vaccinuri de la cel puţin o companie producătoare”, a spus coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, duminică seară, la Digi 24.

Valeriu Gheorghiță a precizat că în ”scenariul pesimist”, aceste doze vor ajunge în țară cel târziu în februarie 2021.

Conform calculelor făcute de medicul militar ”ar fi cel puţin 2,4 milioane de doze de la Astra Zeneca şi probabil tot atâtea doze de la Pfizer”.

Cele mai multe doze de vaccin anti-COVID vor fi stocate la Institutul Cantacuzino, iar pe lângă acesta vor mai exista alte șase centre regionale.

”Avem toată capacitatea de stocare în condiţiile unui vaccin de minus 80 de grade atunci când acesta va fi disponibil”, a susținut Valeriu Gheorghiţă, în condițiile în care vaccinul rezistă șase luni la temperatura de minus 80 de grade Celsius.

Medicul militar s-a referit și procesul de vaccinare, unde va exista ”un personal medical care va face triajul, un medic şi un asistent care vor efectua vaccinarea, şi un al treilea tip de personal care introduce datele în sistem. Va fi şi o altă categorie de personal, care va asigura protecţia echipelor de vaccinare”. Ultima categorie îi va putea include și pe medicii din școli și pe rezidenți.

Programarea se va face electronic, telefonic sau prin intermediul medicului de familie pentru persoanele din categoria vârstnicilor sau celor care suferă de boli cronice, a mai spus Gheorghiță.

Într-un interviu acordat miercuri pentru Europa FM, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID a spus că 80% din populația României trebuie imunizată, pentru a stopa pandemia de coronavirus.

Hits: 1

Etichete
Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close