Clik Aici!
avion luptaInternationalMIGputin

Veniți de luați un nou avion de luptă. „Iepurașul” de oțel al lui Putin

Ultimii ani au fost complicați pentru constructorul rus MiG RSK. Absorbit de grupukl OAK (sau UAC-United Aircraft Corp), carnetul său de comenzi a rămas într-un punct mort. MiG35 nu s-a vândut iar achiziții suplimentare de MiG-29K/KUB nu s-au concretizat.

Cel puțin pentru moment pentru că India intenționează să-și procure un nou lot pentru aviația sa îmbarcată.

Pe de altă parte, în ce privesc noutățile, MiG RSK nu a produs nimic de mai mult timp. În afară de MiG 1.44, în fața căruia a fost preferat însă Sukhoi-57 Bekrut („Felon”, cod NATO).

Cu toate acestea, producătorul a spus că lucrează la un avion de luptă de „generația a 6-a”, MiG-41, care ar urma să-i succeadă lui MiG-31, o aeronavă performantă (atinge 3000 km/h) care acum poate purta și racheta hipersonică Kinzhal.

Însă,  de la momentul respectiv, nu a fost lansată până în prezent nicio fotografie a unui posibil prototip MiG 41.

„Este încă prea devreme să vorbim despre data la care acest avion va echipa armata, dar se pare că aceasta nu va fi făcută înainte de 2025”, a explicat totuși Viktor Bondarev, președintele comitetului pentru apărare și securitate al Consiliului Federației Ruse (camera superioară a Parlamentului), referindu-se la MiG-41.

Problema este că nu prea sunt motive pentru ca MiG-31 să fie înlocuit, mai ales că cel puțin 130 exemplare au fost modernizate recent.

Așa se face că, joi,  grupul OAK a anunțat că MiG RSK a început cercetările pentru un avion de luptă „lejer”, susceptibil să lucreze în comun cu Su-57 „Felon”, așa cum fac americanii cu cuplul F-22 Raptor/F-35 Lightning II.

La sfârșitul anului trecut, MiG RSK a plasat o comandă pentru calculul aerodinamic al unui avion biomtor, multirol, ultramodern, similar cu aeronavele străine, pentru perioada 2020-2025. Informații despre acest subiect au fost publicate pe portalul achizițiilor publice. Costul lucrărilor este estimat la 4 milioane de ruble”, a informat declarat pe Twitter, scrie Opex 360.

„Cercetări conceptuale sunt în derulare. Aceasta include noi platforme pentru aviația tactică operațională. Aceste proiecte vor constitui un program de lucru promițător pentru Biroul de Proiectare Sukhoi și Biroul de Proiectare Mikoyan în cadrul Diviziei de Aviație Militară din cadrul OAK”, a precizat producătorul.

Hits: 6

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close