Clik Aici!
StiriStiri Romania

Victor Ponta: „PNL Și Orban se agață de cota unică, pentru a apăra interesele celor foarte bogați și privilegiați”

Liderul Pro România, Victor Ponta, susţine că introducerea principiului impozitării progresive este o schimbare necesară, după 15 ani de cotă unică. Acesta a afirmat că premierul Ludovic Orban şi PNL “se agaţă de cota unică, pentru a apăra interesele celor foarte bogaţi şi privilegiaţi, care sunt sponsorii lor actuali”, informează Agerpres.

“Pro România a susţinut încă de la înfiinţare principiul impozitării progresive (operaţiunile financiar – bancare, capitalurile, proprietăţile suplimentare, salariile şi pensiile foarte mari, activităţile economice cu margini excesive de profit) în paralel cu scăderea taxării muncii (scăderea CAS), cu deductibilitatea cheltuielilor pentru sănătate şi educaţie şi cu stimularea producţiei interne! Un sistem modern care se aplică în toate ţările occidentale şi dezvoltate! O schimbare necesară după 15 ani de cotă unică şi având în vedere gravele inegalităţi sociale şi economice pe care pandemia de coronavirus le accentuează în fiecare zi!”, a scris, marţi, pe Facebook, Victor Ponta.

Acesta a criticat faptul că premierul susţine în continuare cota unică.

“Ludovic Orban şi PNL/PDL se agaţă de cota unică (introdusă de Călin Popescu-Tăriceanu în 2005) pentru a apăra interesele celor foarte bogaţi şi privilegiaţi care sunt sponsorii actuali ai liderilor PNL/PDL, pentru a păstra avantajele firmelor internaţionale în dauna firmelor româneşti, pentru a pune sarcina crizei pe umerii angajaţilor şi ai celor cu venituri mici şi medii! Orban&Co susţin un sistem fiscal care se aplică în Rusia pentru ca ‘stăpânii’ PNL să îi lase să facă orice în România cât timp nu se ating de banii lor”, a adăugat liderul Pro România.

Avertismentul lui Ponta

Victor Ponta a susţinut că, “fără o impozitare progresivă, România nu va putea să aibă resurse financiare pentru relansarea economică, pentru dezvoltarea infrastructurii, a sănătăţii şi educaţiei şi pentru sistemul social”.

“Azi, România colectează la buget cei mai puţini bani (ca procent din PIB) din toate ţările UE. Cu Orban şi PNL lucrurile vor merge din ce în ce mai rău. Ne vom lupta cu Orban PNL/PDL pentru interesul României, pentru că noi suntem Pro România şi ţinem doar cu România”.

Victor Ponta:

Reacția lui Victor Ponta a venit după ce premierul Ludovic Orban a declarat, luni, că PNL apără cota unică şi că nu renunţă sub nicio formă la aceasta.

“PNL apără cota unică. Este una dintre măsurile liberale cele mai importante, care au avut efecte extrem de favorabile pentru România şi nu renunţăm sub nicio formă la cota unică”, a precizat Orban.

Hits: 2

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close