Clik Aici!
Politica

VIDEO Fum de grătare, nervi și scaune goale la lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă: “Hai la mici, că mi-a scăzut glicemia!”

Pentru că partidul nu le-a dat nici apă gratis, membrii PSD au “trădat” și au început lupta pentru Cotroceni la terasele de la Romexpo

Discursurile șefilor au început la tribuna instalată în centrul sălii mari de la Romexpo, sonorizarea e impecabilă, frazele, abile, dicția și intonația, fără cusur. Dar simpatizanții PSD sunt deja obosiți de pe drum. Ies în grupuri la țigară, să caute ceva de băut la distribuitoarele din hol. 10 lei sandvișul, 4 lei apa la jumătate.

Câțiva bărbați în cămăși albe, cu ecusoane și cu sacourile pe braț coboară în fugă treptele, atrași ca un magnet de mirosul de mici de la o terasă apropiată. “Unde-s micii? Uite-i, hai, că mi-a scăzut glicemia”, spune liderul “evadaților”.

Încă de la începutul evenimentului, unii social-democrați au ales berea

La mese nu mai sunt locuri, se stă răbdător la coadă într-un nor gros de fum. Noroc că au trimis pompierii o autospecială și o ambulanță, în caz de orice. Cu fularele roșii la gât, membrii social-democrați își trec unul altuia farfuriile de plastic, coșurile cu chifle și paharele cu bere. Câțiva jandarmi îi păzesc, cu coada ochiului, dincolo de gardul terasei.

Înăuntru, pe scheletul de metal al tavanului joacă lumini roșii. Muzica e tunătoare. De la microfon, se vorbește despre cei care vor să distrugă partidul și despre renașterea partidului, mai puternic decât niciodată. Sunt multe scaune goale.

Înăuntru, membrii PSD au ascultat în liniște discursurile liderilor

Câteva delegații s-au așezat cuminți tocmai la strapontine, să aibă o vedere mai bună. Un domn în vârstă, care susține că e organizator, vrea să ne smulgă camera, își ridică servieta, amenințând că ne lovește, dar e oprit de un tânăr membru. “Este un eveniment privat”, ne explică tânărul.

Victorie la microfon, muștar în culise

Oamenii stau pe scaune, disciplinați, unii aplaudă, când la microfon sunt cerute insistent aplauze. Mulțimea îndură aproape nemișcată tiradele dublate de muzică și efecte de lumini.

Nici unul dintre vorbitori nu a reușit să ridice sala în picioare

În sală se află reprezentanți ai filialelor din toată țara, fiecare cu un panou pe care scrie mare numele județului. Panourile intră și ies, adulmecând micii.

Au venit pensionari, cu haine de duminică, pălăriuțe, pantofi de lac, au venit batalioane de tineri cu freze în scări și tricouri albe. Doi băieți au bluze pe care scrie “Sunt un profesor demn”. “Chiar sunteți profesori?”, “Nu încă, ne pregătim să devenim”.

Tinerii din PSD au purtat haine cu mesaj

Când vorbește Viorica Dăncilă, șefii de delegații își caută micile armate din ochi și le fac semne către ieșire. Se iese în coloană și în pas elastic.

Discursul se lungește și, dacă la început oamenii aplaudau sporadic sau strigau “Victorie!”, spre sfârșit, sala nu mai are nici o reacție, interesul a trecut la cele veșnice. Se aude doar murmurul conversațiilor înfiripate între spectatori.

Roșul a fost culoarea dominantă în tribunele Romexpo

Uralele care izbucnesc lângă scenă par să salute faptul că fostul premier a terminat de vorbit. Dar nu, e doar o pauză, pentru efect retoric.

Între timp, terasele din jurul Romexpo s-au umplut de clienți cu fulare, veste și tricouri roșii. Social-democrații veniți în costum își descheie primii nasturi de la cămăși. Sunt peste 20 de grade și e ora prânzului.

Dar unde sunt pomenile de altădată?

În sală, oamenii de serviciu au început să strângă scaunele
și să stingă luminile. Viorica Dăncilă, flancată de bodyguarzi și membri PSD,
se oprește îndelung să salute câțiva fani.

Lumea s-a răspândit
cât ai clipi spre autocare sau spre terase.

Cei tineri și rebeli au ascultat discursurile cu spatele la scenă

Paul Stănescu, Petre Daea, Eugen Teodorovici au rămas pe trepte, cu ochii în zare. Acceptă să se pozeze cu oricine trece pe acolo. Discută gesticulând larg cu simpatizanții din teritoriu. “Hai să fac și eu o poză cu Eugen”, zice unul. Și face.

Acum cinci ani, când Victor Ponta își lansa candidatura la prezidențiale pe Arena Națională, în tribune erau 40.000 de oameni. Iar partidul le oferea acestora tricouri cu numele candidatului PSD și cutii cu popcorn. Iar un lider PSD susținea că, pe lângă aceste daruri, delegațiile le-au dat membrilor, după posibilități, o bere, o friptură sau niște bani. Așa se pornește la bătălia pentru Cotroceni când ești premier în funcție.

Câțiva membri PSD au așteptat până la sfârșit pentru un selfie cu Viorica Dăncilă

Când Viorica Dăncilă și-a lansat candidatura, nu s-a împărțit nimic gratis, n-a plouat cu baloane colorate din tavan, oamenii nu s-au ridicat din scaune decât în momentul plecării. Au fost cozi moderate la toalete și la automatele de cafea.

Paul Stănescu, parlamentar de Olt, a făcut propriile promisiuni de campanie

Oamenii se opreau puțin năuciți după ce ieșeau din umbra sălii, care ispitea la somn, în plină lumină a zilei. Apoi se întorceau la treburile lor, în județele lor, în viețile lor.

Mai jos, momentul în care s-au stins luminile după evenimentul PSD:

Post-ul VIDEO Fum de grătare, nervi și scaune goale la lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă: “Hai la mici, că mi-a scăzut glicemia!” apare prima dată în Libertatea.

Hits: 29

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close