Clik Aici!
Ştiri

Viorica Dăncilă, Atacată în Plenul Parlamentului European

Marți, 16 iulie 2019, 19:58

După discursul premierului Viorica Dăncilă, copreşedintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Philippe Lamberts i-a adus acesteia mai multe reproşuri.

„Sincer, spectacolul pe care ni-l dă guvernul dumneavoastră nu este la înălţimea Europei şi nici la înălţimea României. România merită ceva mai bun”, a spus Philippe Lamberts Vioricăi Dăncilă, în plenul Parlamentului European.

El a acuzat guvernul român că e „obsedat” de ideea că justiţia trebuie controlată.

„Este un Guvern care pare să fie obsedat de idee că justiţia trebuie controlată, pentru a evita ca politicieni să fie condamnaţi pentru corupţie şi să nu mai poată fi eligibili. Mi se pare că toată energie partidului de guvernare e înghiţită de acest subiect. Constat că rapoartele întocmite de către Consiliuul Europei, de Comisia de la Veneţia dar şi de către GRECO, toate aceste rapoarte nu sunt urmate de fapte concrete”, a afirmat Lamberts.

Liderul grupului Verzilor din PE i-a mai reproşat Vioricăi Dăncilă că blochează numirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-şef european.

Viorica Dăncilă i-a răspuns lui Philippe Lamberts, când a luat din nou cuvântul.

„Domnul Lamberts, îmi pare rău că a plecat, pe partea logistică mi-a plăcut, jos pălăria. Eu cred că România merită acest lucru. Pentru noi toate dosarele au fost importante, iar legat de GRECO, analizăm fiecare punct, dar cred că trebuie să se uite şi la Belgia, ţara din care face parte. Sunt 15 recomandări, din care a implementat doar una. Trebuie să nu intervenim noi, ci magistraţii dacă intr-adevăr vrem o independenţă a justiţiei trebuie ca magistraţii să găsească consensul, nu să îl implementăm noi”, a susţinut Viorica Dăncilă.

Citeşte şi:

Reacția lui Petre Daea la suspiciunile Comisiei Europene despre statistici umflate la producția record de porumb a României

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close