Clik Aici!
Evenimentpostarerasismvladimir tismaneanu

Vladmir Tismăneanu, taxat pentru o postare cu caracter rasist: Să vă fie rușine

În imaginea postată de Tismăneanu apăreau mai multe ciori, pe un gard și mesajul:„ Aeroportul Țăndărei. Toate zborurile sunt anulate”.

Deși trimiterea rasistă, către populația de origine romă din orașul Țăndărei era evidentă, fotografia și mesajul i s-au părut haioase lui Vladimir Tismăneanu și a ținut să precizeze acest lucru, în postarea sa: „Super tare, mulțumesc Denisa Comanescu”.

La scurtă vreme au apărut și reacțiile indignate ale celor care nu se așteptau la așa ceva, astfel că politologul a șters postarea.  Chiar și așa, nu a rămas netaxat de cei care au apucat să o vadă. Printre aceștia și sociologul Gelu Duminică. Tot pe Facebook, acesta a i-a bătut obrazul lui Tismăneanu pentru postarea rasistă:

„Zilele astea, rasismul este peste tot. Însă parcă la un om care a studiat regimurile totalitare și stie foarte bine ororile pe care aceasta plagă le-a provocat întregii umanități, nu mă așteptam.

Acum câteva ore, domnul Vladimir Tismăneanu a distribuit o super-mizerie rasistă. O imagine cu niște ciori care se odihnesc pe un gard de lemn, însoțită de textul «Aeroportul Tăndărei. Toate zborurile sunt anulate», a fost considerată de fostul Președinte al Comisiei pentru studierea dictaturii comuniste din România ca fiind «super tare».

Greața provocată de gestul domnului Tismăneanu este imensă, pentru că domnia sa nu a micționat doar pe imaginea și demnitatea minorității rome ci și pe cea a minorității din care chiar și domnia sa face parte, și care, de-a lungul istoriei, a fost ținta unor astfel de mizerii venite din partea unor oameni care se considerau superiori pentru că erau altfel.

Chiar dacă postarea a fost ștearsă, am o captură. Să vă fie rușine, dle Tismăneanu!”.

Hits: 4

Arata mai mult

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Close
Close